Last news in Fakti

12 Февруари, 2015 11:30 1 373 0

Гърция продължава да се пазари за спасителния план

  • гърция-
  • тройка-
  • мвф-
  • заем-
  • спасителна програма

Очаквано новоизбраното правителство на Гърция и финансовите министри от Еврозоната не успяха да „си стиснат ръцете“ за удължаване на споразумението за спасителната програма на страната, предаде АП.

То изтича на 28 февруари. Ройтерс лаконично съобщава, че споразумение няма, но разговорите ще продължат в следващите дни.

Все пак финансовият министър на Атина Янис Варуфакис коментира пред Ройтерс, че остава оптимист и се надява в близките дни да приключат до дни.

Той определи преговорите като "интензивни и конструктивни".

Председателят на Еврогрупата Йерун Диселблум трезво определи разговорите като делови, но недостатъчни за постигане на окончателно решение.

Следващият кръг от разговори е предвиден за следващата седмица.

Близо 60% от 323 млрд. дълг на Гърция се държи от Еврозоаната, 15% са под формата на различни облигации, 10% се контролират от МВФ, 6% - ЕЦБ, 3% - гръцки банки, 1% от Централната банка в Атина и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА