Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 18:55 1 740 7

Московиси: Няма план Б за дълга на Гърция

  • московиси-
  • дълг-
  • гърция-
  • план б

Няма „План Б“ в преговорите с Гърция за решаване на кризата с нейния дълг, коментира европейският комисар по икономическите и финансовите въпроси, данъчното облагане и митническия съюз Пиер Московиси.
Финансовите министри от Еврозоната в понеделник вечерта дадоха на Атина ултиматум до петък да реши проблема със спасителната си програма.
Във вторник се проведе пък среща на финансовите министри от Европейския съюз. В кулоарите Пиер Московиси за пореден път заяви, че оптимист за преговорите, отбелязвайки че няма „План Б“.
Европейската комисия продължавала да работи за изработване на решение по проблема за гръцкия дълг, припомни еврокомисарят.
Ще има дискусия, която знам, че ще бъде сложна и с която се заемам с увереността, че може да приключи успешно, разкри Пиер Московиси. От своя страна министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле изрази скептицизъм за преговорите за преструктурирането на дълга на Гърция.  Берлин не желае Атина да напусне Еврозоната, но кабинетът на СИРИЗА трябва да изпълни „минималните изисквания“, подчерта Шойбле.
Европейската комисия обяви днес, че търси решение на равнище 19-те страни членки на Еврозоната и обеща да улеснява процеса. Брюксел обаче отрече съществуването на документ, който гърците били на косъм да подпишат в понеделник вечер, както твърди гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис.
Подготвени бяха документи, но нито един не беше поставен на масата и следователно - няма никакъв документ, отхвърлен от Гърция, разкри френският финансов министър Мишел Сапен.
За Брюксел единствената изпълнима опция е продължаването на сегашната гръцката спасителна програма, приключваща на 28 февруари. Еврозоната постави ултиматум на Атина до петък да отправи официално искане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостът

    0 2 Отговор
    Ех как ще се изкефа тези крастави кучета да излезнат от Евросъюза, да фалират и да почнат от 0. Ще станат хора .
    А не само да слушам Еврогейски, фашисти ....... и то от кой - от най краставите кучета русофили, гърци а па даже и некой м...л се обажда вече
  • 2 тошибиян

    0 0 Отговор
    няма няма ама вдигат минималните пенсий и залати така 4е дори работещ в бг не може да ги постигне тяхните заплатти в гърция

    Коментиран от #3

  • 3 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "тошибиян":

    Симеон Дянков 22 Февруари, 2012: "След 5 г. Гърция ще изглежда като България, защото в момента положението там е трагично"

    Начи още има-няма 2 години и 5 дни
  • 4 999

    0 0 Отговор
    Гърция 80-те години бяха зад България.
  • 5 Киро

    0 0 Отговор

    тошибиян

    няма няма ама вдигат минималните пенсий

    ======================

    Не е лошо да се понаучиш на правопис, преди да си изтърсиш глупостите някъде.
  • 6 Киро

    0 0 Отговор



    999

    Гърция 80-те години бяха зад България.

    ============

    Казал ти е някой, чул нещо отнякъде и ломоти ли ломоти глупости!
    Типичен атакаджийски трол.
  • 7 Баба Гицка

    0 0 Отговор
    Стар плет изгнива,стар заем - не.