8 Март, 2015 10:00 2 310 1

Диамантите - най-добрите приятели на дъщерите на Ева

  • диамантите-
  • ева-
  • бижу-
  • инвестиция-
  • 8 март

Скъпоценният камък е не само изящно лбижу, но и добра инвестиция

Диамантите са най-добрите приятели на едно момиче. Тази мисъл на филмовата икона Мерилин Монро често намира реален смисъл в днешния материален свят. Безспорно скъпоценните камъни са сред най-желаните подаръци от жените. Диамантът може да е едновременно стилен подарък за една дама и добра инвестиция. Този скъпоценен камък е чудесна възможност за силната половина от човечеството да се проявят като щедри и галантни кавалери като подарят на своите любими едно такова прекрасно бижу.

Неслучайно фирмите, които произвеждат диаманти, всяка година се подготвят за 8 март с разнообразни колекции от диамантени колиета, гривни и пръстени. Но в крайна сметка този скъп жест на внимание може да се окаже и много добра инвестиция, която устоява на финансови трусове. Например един трикаратов диамант на стойност 150 хиляди евро може да се окаже истински диамантен шанс за покупка на хубав апартамент в София, посочва Мартин Кутнер, изпълнителен директор за България на фирма, търгуващата с диаманти. За практичните дами, които биха прибегнали към един диамант, за да решат свой проблем, скъпоценният камък е добър израз на любов, който няма да се обезцени с времето, а напротив - може да повиши стойността си.

Сълзите на боговете - така красиво и по ориенталски е нарекъл диамантите преди много столетия незнаен източен поет. Вечният английски драматург Уилям Шекспир пък е казал, че именно сълзите са оръжието на жените. А диамантите могат да бъдат своеобразен щит в трудни моменти. Погрешно и да се смята, че диамантът е забраненият плод, който расте само в градините на галениците на съдбата. Експерти като Мартин Кутнер ни уверяват, че в много европейски страни хората инвестират 20-30 процента от спестяванията си в диаманти, защото знаят, че те не са функция на времето.

Диамантите са актив, с който можете да избегнете казуса със запорираните сметки месеци наред в КТБ например. Неговата конвертируемост се проявява в момента, когато острият ум на неговия притежател реши бързо да го продаде, което го прави безценен. Ако жените не съществуваха, вероятно съкровища като диамантите щяха да загубят смисъл, но е факт, че диамантът придава чар на една дама, а дамата само подчертава непреходната сила на този скъпоценен камък, който не се разтваря в киселини и на практика не се износва. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 199

    0 0 Отговор
    хубав букет