Last news in Fakti

11 Март, 2015 15:10, обновена 11 Март, 2015 17:24 2 091 0

Георги Костов ще е новият гл. секретар на МВР

  • георги костов-
  • главен секретар-
  • мвр-
  • румяна бъчварова

Временно управляващ на ДАНС е Недялко Недялков

Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде указ за освобождаване на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и за назначаване на Георги Костов на тази длъжност. Предложението е във връзка с подадена молба от Светлозар Лазаров за предсрочното му освобождаване от поста.

Към момента Георги Костов е заместник главен секретар на МВР и отговаря напълно на изискванията на чл. 36, ал. 5 от Закона за МВР за заемане на длъжността главен секретар.

Министерският съвет предлага също така на Президента да издаде указ за освобождаване на Владимир Писанчев като председател на Държавната агенция „Национална сигурност“. Предложението се прави във връзка с подадената от Писанчев молба за предсрочното му освобождаване.

До назначаване на нов председател на ДАНС неговите функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.

По-късно в следобедните часове президентът Росен Плевнелиев издаде указите. Ето какво съобщиха от Президентството: "Със свой указ от 11 март 2015 г. президентът Росен Плевнелиев освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и назначи на длъжността досегашния заместник главен секретар на МВР Георги Костов.

По предложение на Министерския съвет президентът Росен Плевнелиев издаде указ и за освобождаване от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

Принципите за издигането на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДА „Национална сигурност“, както и възможните номинации, бяха съгласувани с държавния глава по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март, в рамките на проведените от президента консултации с парламентарните политически сили."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА