Last news in Fakti

17 Март, 2015 08:55 965 0

До 10 дни "Горубсо-Мадан" ще работи

  • мини-
  • николай вълканов-
  • горубсо-мадан-
  • 10 дни-
  • миньори

Щетите, нанесени от наводнението в "Горубсо-Мадан", са много тежки. Предполагам, че с някои от тях ще се справим през тази седмица, но някои ще останат за другата седмица. Щетите са за милиони, каза собственикът на "Горубсо-Мадан" Николай Вълканов в  интервю за предаването на БНР "Преди всички".

Работниците работят, така че ще гледаме те да не пострадат и те ще си получават заплатите. Те не са виновни за това. Почти всички ще получат пълните си заплати, обясни още той.

Вълканов прогнозира, че до 10 дни мината ще може да се върне към нормалния си режим на работа. По думите му, една голяма част от нанесените щети няма да бъде покрита от застрахователите, а държавата няма основание за намеса.

Вълканов потвърди, че не се поддържат далекопроводите: Ако далекопроводите се поддържат, както е по закон, то нямаше да се случи това или щеше да бъде в много по-малки размери. Високото напрежение от Енергийния системен оператор не се поддържа в сервитутите. Не може да падат дървета върху жици. Ниското напрежение, където основен собственик е EVN, също не се поддържа. Има нужда от много законодателни промени, за да не се случва друг път такова нещо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА