Last news in Fakti

25 Март, 2015 17:48 957 0

Ролята на Security expo е да насочи вниманието към сигурността

  • security expo 2015-
  • красимир ципов-
  • ролята-
  • насочи-
  • вниманието-
  • сигурността

По думите на Красимир Ципов участието на експерти и специалисти от България, Германия, Италия, Русия, Чехия, Босна и Херцеговина и ОАЕ превръщат тази инициатива в една от най-значимите професионални прояви на Балканския полуостров

Ролята на Security expo е да насочи вниманието към сигурността - 1
Снимка: МВР

„Ролята на днешното събитие е да насочи вниманието и отговорността на държавните институции, местната власт, медиите обществото към ефективно противодействие на предизвикателствата пред сигурността на гражданите и бизнеса“. Това заяви при откриването на специализираната изложба Security expo 2015 зам.-министър Красимир Ципов.

Международната изложба стартира за 22-ри пореден път. И тази година на нея са представени най-добрите тенденции в управлението на системи за сигурност и охрана, контрол и наблюдение на обекти, пожароизвестителна и пожарогасителна техника, ИТ-управление на данни, възможностите за използването на „облачни” и смарт технологии, кибер платформи и др. Традиционно специализираната изложба и съпътстващият я дискусионен форум се провежда под патронажа на министъра на вътрешните работи.

По думите на Ципов участието на експерти и специалисти от България, Германия, Италия, Русия, Чехия, Босна и Херцеговина и ОАЕ превръщат тази инициатива в една от най-значимите професионални прояви на Балканския полуостров и дава основание да се очаква ползотворен дебат по ключови теми и предизвикателства в сектор „Сигурност".

Да потърсим модерни решения за преодоляване на кризисните ситуации, си пожела като резултат заместник-шефът на МВР и подчерта, че в годините международната специализирана изложба „Security expo" се е утвърдила като една от най-значимите професионални прояви не само у нас, но и на Балканите.

По традиция международният форум е съпътстван от демонстрация с участието на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”, БЧК и Българската бодигард федерация.

Гостите на събитието имаха възможност да наблюдават спасяване чрез алпийски способ и съпровождане и защита на ВИП представител при възникнала стрелба. Пожарникари и спасители демонстрираха възможностите на съвременна техника и оборудване, закупени с европейски средства. На откриването на инициативата присъстваха главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов и други ръководни служители на вътрешното министерство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА