Last news in Fakti

9 Юни, 2015 14:40 972 1

ДБГ реши да издигне кандидатурата на Бисер Манолов за управител на БНБ

  • дбг-
  • кандидатурата-
  • бисер манолов-
  • управител-
  • бнб

„Движение България на гражданите“ издига кандидатурата на финансиста Бисер Манолов за управител на БНБ. Това реши Изпълнителният съвет на ДБГ на заседанието си днес. Кандидатурата му ще бъде предложена на Парламентарната група на РБ днес.

Бисер Манолов има магистърска степен по управление на инвестициите от УНСС. От 1989 до 2012 г. работи в банковия сектор, като се занимава с управление на финансови активи. Работил е в банки 14 години.Той е един от основателите на Българската дилърска асоциация и неин председател в периода 1998-2002 г. От 2003 до 2011 г. в продължение на два мандата е избран да ръководи Фонда за гарантиране на влоговете в банките. От 2011 г. до момента е член на УС на Фонда. Бил е член на Изпълнителния съвет  на Международната асоциация на институциите за гарантиране на депозитите (със седалище в Базел).

Изпълнителният съвет потвърждава искането на ДБГ за единна регистрация на Реформаторския блок на изборите, се казва още в решението. Във връзка с това Изпълнителният съвет утвърди проект на коалиционно политическо споразумение за явяване на местните избори като продължение на ангажимента на партиите от Блока за явяване на пълен цикъл избори заедно, поет с Учредителното споразумение на РБ и ще го предложи на партньорите от Блока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 марко поло

    0 0 Отговор
    това е за парлама, решено е вече КОЙ ще се облажи с поста