Last news in Fakti

12 Юни, 2015 09:37 1 519 0

Мърдок се оттегля от 21st Century Fox

  • рупърт мърдок-
  • 21st century fox-
  • изпълнителен директор-
  • медийна компания-
  • джеймс мърдок-
  • лачлан мърдок

Управлението на медийната компания ще поемат синовете му Джеймс и Лачлан

Мърдок се оттегля от 21st Century Fox - 1
Снимка АП/БТА

Медийният магнат Рупърт Мърдок се готви да се оттегли от поста на главен изпълнителен директор на компанията 21st Century Fox в полза на синовете си, съобщава Би Би Си.

Синът му Джеймс ще поеме ролята, докато другият му син Лачлан ще стане изпълнителен съпредседател.

84-годишният Рупърт Мърдок ще остане изпълнителен председател на дружеството и все още ще има последната дума по всички въпроси.

От компанията заявиха, че въпросът за наследството ще бъде разгледан на следващото заседание на борда, но не да доха други коментари.

42-годишният Джеймс Мърдок до този момент е бил съ-главен оперативен директор на Fox след като напусна работата си в BSkyB.

Като изпълнителен съпредседател, Лачлан ефективно ще бъде шеф на Джеймс.

"Джеймс ще има основната роля в управлението на Fox, докато Лачлан ще поеме по-стратегическа роля”, коментира един от източниците.

Главен оперативен директор Чейс Кери ще се оттегли като главен оперативен директор, но ще остане в компанията на друга, все още неопределена позиция.

Ройтерс отбелязва, че се очаква Лаклан да се премести в Лос Анджелис от Сидни, където е базиран в момента, а Джеймс да остане в Ню Йорк.

Активното присъствие на Джеймс и Лаклан в компанията е било очевидно – те се консултирали за бюджетиране и дългосрочно планиране с останалите мениджъри в компанията.

Развлекателната компания 21st Century Fox бе създаден преди две години, след като Мърдок я раздели от по-малко печелившата си медия Newscorp.

Той е собственик на холивудските студия Fox и телевизионни предприятия.

През последното тримесечие, 21st Century Fox съобщи, че нетната печалба възлиза на 975 000 000 долара, а News Corp, която е собственик на Wall Street Journal, The Times и The Sun, е реализирала печалба от 23 000 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА