Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 18:55 4 293 2

Милиардерът Рупърт Мърдок пред челен удар с правосъдието

  • рупърт мърдок-
  • кевин ръд

Бившият австралийски премиер Кевин Ръд иска да се разследва медийния магнат

Милиардерът Рупърт Мърдок пред челен удар с правосъдието - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият австралийски премиер Кевин Ръд поиска правителството да разследва медийното влияние на притежаваната от Рупърт Мърдок група Нюз корп и за два дни получи над 46 000 подписа в подписка с този призив, предаде Ройтерс.

С тази подписка Ръд, който беше премиер на Австралия от 2007 до 2010 г. и за кратко през 2013 г., призовава парламента да създаде анкетна комисия, която да разследва "злоупотребите на медийния монопол в Австралия, по-специално на медиите на Рупърт Мърдок", предава БТА.

"Истината е, че Мърдок се е превърнал в арогантен тумор върху нашата демокрация", заяви Ръд в постнато днес в Туитър видео, в което призовава за подкрепа на петицията, в която се иска и да се направят препоръки за насърчаване на медийното разнообразие.

Подписката ще бъде връчена на парламента на 5 ноември. До момента тя е подкрепена от 46 246 души за два дни.

Ръд е обвинявал Мърдок, че вестниците му в Австралия системно подкрепят на избори консерваторите на сегашния премиер Скот Морисън за сметка на лейбъристите на Ръд.

Австралийският парламент не е длъжен да взема под внимание такива петиции и рядко е предприемал действия по тях, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    7 0 Отговор
    А останалите начело с рокфелер ротшилд бил гел сорос, кога? И там фондациите и организациите като Фед и Сзо
  • 2 Този мач

    0 0 Отговор
    вече го гледахме на Острова. Брукс подава на Камерън, той гони Кейбъл, влиза Хънт, той подава на Мишел и гооол за Мърдок. Съдията Левисън и помощника Джей бяха неотразими, ще ги помня форевър, заедно с още няколко играчи.
Новини по държави: