12 Юни, 2015 11:29 1 331 2

Предприемаме всички мерки за бързото реализиране на газовата връзка с Гърция

  • мерки-
  • бързото-
  • газовата връзка-
  • гърция-
  • бойко борисов-
  • илхам алиев-
  • азербайджанската република

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с президента на Азербайджанската Република Илхам Алиев

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с президента на Азербайджанската Република Илхам Алиев. По време на срещата в президентския дворец в столицата Баку, Борисов и Алиев обсъдиха възможностите за пренос и доставка на природен газ от Азербайджан до България. Премиерът Борисов подчерта, че от българска страна се полагат всички необходими усилия, за да може чрез изграждането на интерконекторната връзка между Гърция и България до страната ни да се доставя азерски газ. „Българското правителство е предприело абсолютно всички мерки за бързото реализиране на газовата връзка с Гърция и ще гарантира качественото изпълнение на проекта.

Интерконекторът ще бъде с приблизителен капацитет от около 25-30 млрд. куб. м. и това от своя страна ще позволи България да се превърне в разпределителен център, от който азерски газ ще може да достига и до останалите страни от Европа. Имайки предвид капацитета на връзката с Гърция и проектираните връзки с газопреносните системи на Румъния и Сърбия, възможностите на България за газово разпределение към цяла Европа и Македония се увеличават значително и за това Азербайджан може да планира реализирането на много по-големи от количества газ за България и Европа“, подчерта Борисов пред Алиев.

По време на срещата премиерът Бойко Борисов и президентът Илхам Алиев обсъдиха и двустранните отношения между България и Азербайджан. Премиерът Борисов благодари сърдечно на президента Алиев, че вече е факт и дарението, което България получи от Азербайджан за реставрация на крепостта "Трапезица" във Велико Търново. Азербайджанската фондация за историческо и културно наследство "Гейдар Алиев" предостави 1 милион и 200 хиляди евро, с които ще бъде реставрирана западната част на хълма, в това число и три църкви, алеята в цялата крепост, ще се обзаведе и музеят на хълма, където ще бъдат експонирани всички находки. Ще се възстанови и инфраструктурата към туристическия обект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    1 0 Отговор
    МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС. 70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СА НА ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И ЗА РАДИ ТЯХ ТОКА НИ Е ТОЛКОВА СКЪП
  • 2 бай тошо

    0 0 Отговор
    М....ла само калашника го оправя