Last news in Fakti

17 Юни, 2015 08:21 945 3

Корман Исмаилов: Надявам се до 15-ти юли да има нов управител на БНБ

  • корман исмаилов-
  • бнб-
  • иван искров-
  • управител-
  • бисер манолов

Днес ще се вземе решение дали Бисер Манолов ще бъде издигнат като кандидат за гуверньор от Реформаторския блок

В сряда изтича 7-дневния срок, в който могат да се правят номинации за нов управител на БНБ.

Бюджетната комисия, както и при други избори, ще пресее кандидатите, с оглед на това дали те отговарят на изискванията на закона. След пресяването допуснатите ще бъдат в пленарна зала, където пред всички народни представители ще имат възможност да отговорят на въпроси, обясни пред БНР процедурата Корман Исмаилов – депутат от Реформаторския блок и член на бюджетната комисия в Народното събрание (НС).

В предаването „Преди всички“ той уточни, че дори и сегашния управител на БНБ Иван Искров да не подаде оставка има срок, в който новия гуверньор трябва да бъде избран.

Мандатът на Искров изтича през октомври и по закон новият управител може да бъде избран три месеца по-рано.

Надяваме се, че изборът, който ще направи Народното събрание, ще гарантира едно много по-добро и стабилно управление без трусове във финансовия сектор, каза Корман Исмаилов.

Той се надява до 10-15 юли да има избран нов управител.

Ще бъде въпрос на дни и часове г-н Искров да си подаде оставката при тази ситуация, както неведнъж той е декларирал, посочи депутатът.

Той уточни, че днес ще се вземе решение дали Бисер Манолов ще бъде издигнат като кандидат за управител на БНБ от Реформаторския блок или ще подкрепят друг кандидат. Корман Исмаилов не изключи възможността РБ да подкрепи кандидата на ГЕРБ Димитър Радев и да настояват той да вземе в екипа си Манолов като подуправител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СА НА ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА
  • 2 vandim

    0 0 Отговор
    Айде и изкормения специалист се изходи по въпроса!
  • 3 Парушев

    0 0 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че Радев вече е избран за поста управител на БНБ? Мисля, че е редно да има реален избор между кандидатите.