Last news in Fakti

26 Юни, 2015 14:36 826 1

КЕВР отложи за вторник решението за отсрочка на поскъпването на тока

  • кевр-
  • отложи-
  • вторник-
  • решението-
  • отсрочка-
  • поскъпването-
  • тока

7,53% по-евтин става природният газ

Комисията за енергийно и водно регулиране отлага за вторник решението си дали ще има един месец отсрочка за новите цени на тока. Причината за отлагането е, че промяната в Закона за енергетиката, която дава възможност на регулатора да отложи решението си, все още не е отразена в Държавен вестник, обясни председателят на КЕВР Иван Иванов, цитиран от БНР.

Комисията няма правно основание да се произнася, след като правният акт, възоснова на който ние да излезем с решение, не е действащ в момента и отсъства от правния свят. Ако ние приемем в такава ситуация решение, това означава нашето решение да бъде нищожно.
Решението за цените на парното и топлата вода ще бъде взето в понеделник, съобщиха  от регулатора.

С решение на КЕВР от днес, цената на природният газ, по която "Булгаргаз" продава на крайните снабдители, се намалява със 7,53 на сто от 1 юли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    Защо се подиграват с българският народ, не знам?За трети път тая партия се оказа с тежка обвързаност и неспособност да ръководи и управлява държавата.Време е окончателно да даде властта и изтрие спомена за себе си.Такава некадърност,подплатена със сляпо послушание,в ущърб на държавните интереси,не сме виждали.Бай ви Тодор,въпреки обвързаността си с братушките/къде ще ходи,като западните ни предадоха на тях/,лавираше и правеше колкото може за да сме що годе по-добре /кореком,тексим,шапшандъра,японска електроника,износ за Гърция,Германия,Холандия...грижа за образованието,за студентите,за младите семейства,ВСКаса по предприятията,ниски лихви по кредити,100 %заетост,мангалите бачкаха.....Е . а х го и е в р о с ъ ю з а.И аз подскачах ,като го свалиха , и дойде "демокрацията"...Прост народ,с още по прости и продажни управници!!!!!!!!!!