7 Юли, 2015 18:15 696 2

Природният газ не трябва да бъде оръжие, а трябва да е стока

  • росен плевнелиев-
  • петро порошенко-
  • природен газ-
  • оръжие-
  • стока-
  • среща

България и Украйна разчитат на коректно отношение, стабилност и дългосрочност за доставките на природен газ

Природният газ не трябва да бъде оръжие, а трябва да е стока - 1
Снимка: БТА/ AP

Природният газ не трябва да бъде оръжие, а трябва да е стока, търгувана на пазарни цени и свободно. Това заяви президентът Росен Плевнелиев по време на пресконференция с украинския си колега Петро Порошенко.
 
Държавният глава посочи, че през 2009 г. страната ни беше засегната от газовата криза и сега България работи усилено за диверсификация.

„Ние не сме против Русия, ние купуваме руски газ и спокойно искаме да продължаваме, но сме против това да не можем да калкулираме каква ще бъде цената, против сме да нямаме дългосрочна яснота и сме против липсата на пазарни цени, заяви президентът, цитиран от прессекретариата.

България и Украйна разчитат на коректно отношение, прогнозируемост, стабилност и дългосрочност за доставките на газ, заяви българският държавен глава. Президентът беше категоричен, че в енергийния сектор превес трябва да има икономическата логика, а не политиката.
 
Росен Плевнелиев посочи, че Третият либерализационен пакет на ЕС е в интерес на гражданите и на фирмите и дава шанс на Европа за конкурентни цени и свободен пазар. Нека природният газ да се търгува свободно на пазарите, а да не бъде инструмент за дестабилизиране, призова българският държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vandim

    0 0 Отговор
    А всяка стока като я вземеш трябва да се плаща, нали? Не да се плямпа че е оръжие и да отказваш да я платиш, нали?
  • 2 Майна

    0 0 Отговор
    "Природният газ не трябва да бъде оръжие, а трябва да е стока" - а санкцийте какво са . На война ,като на война . Само дето трябваше още зимата Путин да го спре, да ви види какви сте тежкари . Този не може да ми е президент.