Last news in Fakti

11 Юли, 2015 06:17 2 758 1

Финансите на НЕК се оказаха напълно изрядни

  • нек-
  • финанси-
  • изрядни

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) не откри нарушения в НЕК. Ревизорите са проверявали финансовите отчети на компанията за 2013 г. и 2014 г. - начинът, по който са отчитани приходите и разходите, както и финансовият резултат за същия период, съобщава вестник "Труд".

Проверката е част от одитите в държавните енергийни дружества, разпоредени от ресорният министър Теменужка Петкова.

НЕК има дългове за близо 4 млрд. лева, от които 1,4 млрд. са текущи. Компанията успява да плаща едва 50 на сто от изкупения ток и дължи най-много пари на американските централи – „AES Гълъбово“ и „КонтурГлобал Марица изток 3“ – общо 700 млн. лв.

Около 200 млн. лв. има да получава и държавната АЕЦ „Козлодуй“.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ да имаш да плащаш на американци, вече е нещо рутинно. С нашите централи ( под наем ) и нашите въглища по нашия джоб. Това са нашите продажни управляващи.