14 Юли, 2015 14:40 1 227 0

Получаваме от ЕС 32 млн. лв. за два енергийни проекта

  • ес-
  • енергетика-
  • проекти

Европейският съюз инвестира 150 милиона евро в енергийна инфраструктура

Държавите-членки на ЕС одобриха предложението на Европейската комисия за отпускане на 150 милиона евро за реализирането на ключови транс-европейски проекти в областта на енергийната инфраструктура.

С по-голямата част от тези средства ще бъдат финансирани проекти в Централна и Югоизточна Европа, както и в страните от Балтийския регион.

Сред одобрените проекти са и два български проекта. Единият е за електропровод между Марица Изток 1 и Бургас за 28 996650 евро, изграждан от ЕСО. Другият проект е за разширяването на газовото хранилище в Чирен за 3 900 000 евро. Проектът се изпълнява от Булгартрансгаз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА