Last news in Fakti

26 Август, 2015 14:05 1 822 2

В Гърция отчитат нов рекорд в туризма

  • гърция-
  • рекорд-
  • туризъм-
  • туристи

В Гърция отчитат нов рекорд в туризма - 26 милиона чужденци до края на сезона, съобщи председателят на Асоциацията на туристическите фирми Андреас Андреадис. Това е с 2 милиона повече от миналата година, която се смяташе като най-успешната през последните 10 години, съобщи БНР.

Министърът на туризма Елена Кондура съобщи за рекорд. Приходите възлизат на над 14 милиарда евро. Силната туристическа години намали и безработицата в Гърция.

Според министър Кондура този успех на туристическия сектор е следствие и от усилията на правителството в търсене на нови туристически пазари, както и предлаганите програми със съчетаване на почивка с различни видове алтернативен туризъм. Островите Санторини, Миконос и Крит се превърнаха в желано място за сватби на чужденци.

Нито затворените банки, нито политическата несигурност в Гърция оказаха влияние върху желаещите от цял свят да почиват на гръцките острови. Намаляването на руските гости, в сравнение с миналата година, се компенсира от 11% увеличение на германците, около 15% нарасна броят на британците. Туристите от Полша и Румъния показват засилен интерес към някои острови, което според хотелиерите, е резултат от добрата реклама и достъпни цени на услугите.

Хотелиерите обещават, че ще запазят цените непроменени и през следващата година, въпреки увеличените ставки на ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Е да но някои хора ги сочат с пръст и викат " да не искате да станем като тези " Аз пък искам .... ама няма
  • 2 просто Гост

    0 0 Отговор
    И в нашата хазна можеше да има такива постъпления от туризъм,ама нашите продажни и алчни политици съсипаха непоправимо всичко около черноморието ни. И това е защото слугуват на злото.Еми ето защо аз никога повече няма да стъпя за почивка на нашето море.
    В Гърция е рай.А и не ми е по скъпо.