Last news in Fakti

26 Август, 2015 14:44 2 100 5

Запазва се тенденцията за отлив на туристи по Черноморието

  • николина ангелкова-
  • запазва-
  • тенденция-
  • отлив-
  • туристи-
  • черноморието-
  • туризъм

Ангелкова отчете, че нарушенията на свободните зони по плажовете и замърсяванията на морската вода, се отразяват негативно на туризма

Запазва се тенденцията за отлив на туристи по Черноморието - 1
Снимка: БТА

Тенденцията за 20 процента отлив на туристи по Българското Черноморие тази година се запазва, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя отчете, че нарушенията на свободните зони по плажовете и замърсяванията на морската вода, се отразяват негативно на туризма.

„Ние предприемаме всички необходими мерки и залагаме и за следващия сезон, така че това да не се повтаря. Със сигурност такива нарушения не бива да се допускат, както и замърсявания. Трябва да се предприемат всички необходими действия от отговорните фактори, съответно и от общините, и от тези, които стопанисват плажовете, така че да не се допуска това и да не се проваля сезонът. Със сигурност това се отразява негативно, но, от друга страна, няма как да допуснем, ако има замърсяване на водата, това да навреди на здравето на хората и на тяхната сигурност“, обясни Ангелкова.

Въпреки това, по думите й, юли и август са били много добри месеци за туризма. Тя обяви, че се надява и септември да бъде такъв, за да компенсира юни, който е бил изключително слаб.

Относно Централният плаж в Лозенец Ангелкова заяви, че е затворен и се правят замервания така, че да се докаже дали вече водата е чиста и годна за къпане и, а когато това се докаже, плажът ще бъде отворен.

"Приоритет на кабинета са всички проекти, свързани с транспортна и екологична инфраструктура. Непрекъснато се откриват пречиствателни станции, особено по морето. Необходимо е време да могат да се реализират тези проекти навсякъде", каза още тя.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    0 0 Отговор
    Гж.Ангелкоава направи една страхотна реклама на българското черноморие до година няма да има 20% а 50% отлив на туристи.
  • 2 българин

    0 1 Отговор
    Ще се радвам да има отлив на 100%, никой да не дойде ще е най добре!

    Зад концесиите на плажовете стоят разни политици и тарикати в кулоарите на властта, това е истината, а Каката може само да се хили, нищо друго, нали за това са я сложили.
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Е гърците нали фалираха....умряха...Боко им се смее и ходи по Европа да говори колко сме били по-добре нали?Днес изтече новина какъв бум има туризма в съседката ни при положение че не могат и в най-силните си мечти да си представят плажове като Силистар...Синеморец...Перла...ММЦ и много други !!!Но хората свалиха ДДС ... реклама на ниво а не като нашата дето е турски кенеф ... и какво???Затри се селското стопанство.Затри се малкия бизнес.Затри се туризма.Е ама си имаме магистрали с 2 ленти и една аварийна която понякога липсва и сме просто велики!!!!Срам ме е от тези които представят ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ пред света!!!Вчера гледам ЦВ ЦВ дето му е мястото в затвора как се изявява пред овчедушния народ...щял повече кметове да има....повече общини щели да са техни ????Алоооо това е ДЪРЖАВА а не игра на монопол !!!!
  • 4 User

    0 0 Отговор
    Оплаквала се една жена: - Този GPS лъже, казва "Стигнахте до Черно море!". Гледам аз - то кафяво!
  • 5 АХ КАК ОБИЧАМ МУНДАРИТЕ

    0 0 Отговор
    НА ВЪРХА НА БЪЛГАРИЯ СА МУНДАРИ.

    МУНДАРСКА БЪЛГАРИЯ.

    И ХОРАТА, И ТЕ СА МУНДАРИ.