Last news in Fakti

13 Септември, 2015 20:41 2 491 2

Цветан Василев връща на Сърбия стъкларския завод

  • сърбия-
  • завод-
  • стъкло-
  • цветан василев

Цветан Василев връща на Сърбия фабриката си за стъкло в Парачин, за да изчисти дълговете си от близо 8 милиона евро за ток и газ. Това съобщава в днешния си брой сръбския вестник „Вечерне новости”, като се позовава на писмо на банкера до сръбския премиер.

През последните дни се увеличават слуховете, че до дни Сърбия ще отнеме завода на Цветан Василев. Медиите в западната ни съседка съобщават за негово писмо до премиера на страната Александър Вучич, в което банкерът предлагал сделка на властите в Белград да им върне фабриката в замяна на конвертирането на дълговете ѝ от близо 8 милиона евро.

За кмета на Парачин Горан Паунович това би било добро решение, докато се намери нов собственик, Сърбия да отнеме собствеността на Цветан Василев.

За нас в Парачин не е проблем кой е собственик на фабриката, за нас е важно тя да работи. Тя в момента е модерна фабрика, има своя пазар, което автоматично означава, че всеки, който би я купил и е в състояние да организира производството ѝ с наличните нови машини и пещи, както и с работниците по необходимия пазарен механизъм, би могъл да стане богат човек в близко бъдеще. За нас в Парачин е приемливо за този дълг Сърбия отново да стане собственик на завода, за да може в някакъв по-късен период да я обяви за нова приватизация.

В нашия регион, а и извън него, имаше доста фирми за производство на стъкло, които имаха желание да купят фабриката в Парачин, добави пред БНР още Паунович.

Цветан Василев пребивава в Сърбия от миналата година, когато неговата Кооперативно търговска банка бе обявена в несъстоятелност. През миналия септември българската прокуратура прати искане за екстрадирането на банкера, заради разследване за длъжностно присвояване от КТБ на сумата от 200 млн. лв. Очаква се окончателното решение по този въпрос да бъде взето от сръбския съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милиционера

    0 0 Отговор
    А на България ще върне един среден пръст. :)
    Явно човека си е платил, където трябва и на когото трябва.
  • 2 Токин

    0 0 Отговор
    Фараон Василев отново се опитва да не плаща! Сега пък иска от сръбската държава да му опрости едни 8 000 000 евро! Не стига, че ограби хиляди българи с неговите шменти-капели в КТБ, а сега стяга нова далавера с този завод! Само затвор за Цветан Василев може да го оправи!