Last news in Fakti

21 Септември, 2011 12:39 1 084 1

„Химимпорт“: Нямаме интерес към активите на „Алма тур“

  • химимпорт-
  • алма тур-
  • българия ер

„Химимпорт“ АД, както и дъщерните компании от холдинга, никога не са проявявали интерес към активите на дружествата от групата на „Алма тур“, съобщиха от пресслужбата на компанията.

Както е навсякъде по света, при получаване на кредит, дадена фирма предоставя гаранция за този кредит, в случая фирмите от групата на „Алма тур“ са предоставили обезпечения към Централна кооперативна банка и „България ер“, по свой избор.

От 2008 година насам, фирмите от групата на „Алма тур“ са в непрекъснато просрочие и финансова некоректност към националния превозвач „България ер“. В началото на 2010 г. след обявяване неплащане на облигационната си емисия „Алма тур“ е финансирана от „Химимпорт“ без никакви условия за съвместна дейност или участие във фирми от групата „Алма тур“.

От началото на 2011 година туристическата компания е некоректна и към Централна Кооперативна Банка и ЗАД „Армеец“. Въпреки товa, „Химимпорт“ АД и дъщерните й дружества винаги са проявявали търпение в бизнес отношенията си с „Алма тур“.

Никога не са водени разговори за придобиване на активите на „Алма тур“ и съвместна дейност, към момента няма никаква перспектива в тази посока, заявяват от ръководството на холдинга.

„Химимпорт“ АД няма никакъв интерес да придобие дружество, не само с уронен престиж, а и злоупотребило с доверието на хиляди свои клиенти, заплатили своите почивки и билети чрез него.

Важно е за в бъдеще, да се намери механизъм избягващ подобни на тази ситуации.

Имотите на „Алма тур“, в процеса на съдебните дела ще бъдат обявени на търг и ще могат да бъдат закупени от всеки, съгласно процедурата, с цел погасяване на дълга на дружеството. По време и чрез изпълнение на съдебните процедури „Алма тур“ ще има възможност да заплати дълговете си.

Ръководството на „Химимпорт“ АД е на мнение, че фокусът се измества от основния проблем и никой не задава въпроса „Къде са заплатените от клиентите суми за билети и почивки?“. И че в процеса на делото за несъстоятелност ще излязат достатъчно факти за пълните самолети и неизплатените задължения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bugs_bunny

    0 0 Отговор
    Открит е сезонът на есенните фалити