Last news in Fakti

25 Септември, 2011 19:53 3 155 0

Есенни промени в Първа инвестиционна банка

  • пиб-
  • мая георгиева
Есенни промени в Първа инвестиционна банка - 1
Архив

Изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка (ПИБ) Мая Георгиева ще напусне поста си и ще влезе в надзорния съвет на кредитната институция. С нея в надзора преминават и другите двама изпълнителни директори - Евгени Луканов и Йордан Скорчев. Това съобщи в. "Дневник", позовавайки се на съобщение за предстоящо на 24 октомври общо събрание на акционерите. Промените ще влязат в сила от 24 януари 2012 г.

На предстоящото общо събрание ще се направи и промяна в устава на банката, която ще улесни надзорния съвет при евентуално вземане на решение за издаване на облигации, други ценни книжа, включително подчинен срочен дълг и капиталово-дългови инструменти в размер до 2 млрд. лв. или равностойността им в друга валута.

От същата дата трима членове на надзорния съвет ще бъдат освободени – това са Тодор Брешков, Неделчо Неделчев и Калоян Нинов. БНБ е издала разрешения за новите длъжности на тримата. На тяхно място в управителния съвет на банката най-вероятно ще бъдат назначени сегашните трима заместник изпълнителни директори Васил Христов, Димитър Костов и Светослав Молдовански. Те участват в клиповете на последната рекламна кампания на банката, представяйки кредитната институция и себе си.

Мая Георгиева работи в ПИБ от 1995 г., като за изпълнителен директор е избрана през 1998 г. Преди това е работила в несъществуващата вече Банка за земеделски кредит, а преди това 19 години в БНБ. Йордан Скорчев започва в ПИБ през 1996 г., изпълнителен директор става през 2000 г., а Евгени Луканов – съответно през 1998 г. и 2004 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА