Last news in Fakti

5 Ноември, 2015 10:00 23 426 0

Професия, от която се печели добре

  • професия-
  • брокер-
  • недвижими имоти

Търсенето на работа е изкуство. Още по-голямо е то, когато търсите такава, от която да печелите добре. Обикновено за тези позиции се изисква цял набор от умения, опит, качества, специално образование и т.н. Но когато става дума за работа с много хора задължително трябва да има „отношение”. Именно такава е работата на брокера на недвижими имоти.

Професията е специфична сама по себе си, защото става дума за най-ценното на българина – домът му. През последните години пазарът на недвижими имоти отново се развива с бързи темпове. Агенциите, които се занимават с посредническа дейност от години, разширяват дейността си и постоянно търсят служители, за разлика от тези, които сега стъпват на пазара. Повечето обяви са пълни с изисквания към кандидата. Малко са тези компании, като например агенция “Явлена”, която акцентира върху това, какво предлагат на бъдещите си служители. Предимствата на професията „брокер” може да видите ТУК.

Естествено добре е за подобни позиции да кандидатстват хора със завършено образование добра компютърна грамотност, да умеят да работят в динамична среда и най-вече с клиенти, коментират специалистите от „Скала Ди”. Разбира се, не може да се мине и без задължения. От агенция „Милениум груп”, уточняват, че позицията не е подходяща за студенти редовна форма на обучение. Една от причините е, че работата е динамична, без фиксирано работно време, а често се налага да се работи и през почивните дни, когато клиентите имат повече свободно време за огледи.

Относно заплащането, то е на принципа на „Колкото повече, толкова повече!”, т.е. колкото повече сделки реализирате, толкова по-голяма ще е комисионната ви. Разбира се, има и твърдо заплащане, което може да видите ТУК.

 



Свързани новини