Last news in Fakti

28 Септември, 2011 19:13 9 206 7

Рашков не е плащал данъци от 2004 г.

  • кирил рашков-
  • нап-
  • данъци

Има ли чадър над Кирил Рашков и семейството му? До дни ще приключи вътрешната проверка в приходната агенция в Пловдив, която да даде отговор на въпроса. Към момента се знае, че Рашков не е плащал данъци от 2004 година. И в продължение най-малко на 5 години той и кръгът около него не са декларирали нито лев доходи, предаде бТВ.

Имотите на Рашков в Катуница са оценени на поне половин милион лева. Тази оценка вкарва фамилията в списъка богаташи, които данъчните разследват през 2010 г. Тогава пловдивските инспектори заключават, че имотите са от 90-те и заради данъчна давност не са ревизирани. 

Нещо, което насочи вниманието към предишните шефове на пловдивското данъчно. 

До средата на 2009 г. го оглавява Георги Търновалийски, в момента кандидат-кмет от БСП. Според  изявление на пресцентъра му, докато е бил директор, данъчни проверки на Рашков не са правени. Преди Търновалийски шеф на данъчните в Пловдив е сегашният шеф на бюджетната комисия в парламента. 

„Когато преди 6 години бях директор на НАП в Пловдив, законът се е прилагал еднакво за всички граждани. Не очаквайте от мен да си спомня проверки от 90-те години”, каза Менда Стоянова.

В момента всички имоти, коли и банкови сметки на фамилията са запорирани, общата сума под запор е тайна. 

„В момента текат ревизии на 6 фирми и 12 юридически лица от кръга на Цар Киро за декларирани и недекларирани доходи и печалби”, каза Росен Бъчваров.

За данъчните е очевидно, че при 0 декларирани доходи Рашков и семейството му придобиват скъпи коли и друго имущество.

„В НАП има данни, че за последните няколко години има имуществени размествания, има движение и придобиване на имущество, които не са били проверени. Поводът, по който тече дисциплинарна процедура срещу длъжностни лица от НАП Пловдив, е именно решението да не се извърши проверка и ревизия с мотив, че имотите са придобити преди години. Според централното ръководство на НАП, тук има нарушение на длъжностните изисквания на тези лица”, каза говорителят на НАП Росен Бъчваров. 

През ноември 2009 година акция на Митниците разкри инсталация за незаконно производство на алкохол, собственост на Рашкови. По данни на митниците, от неплатен акциз на доказаното производство за 10 дни, държавата е загубила половин милион лева.
 

 

Още:

Калин Георгиев: Кирил Рашков е задържан

Кирил Рашков  остава в ареста, реши съдът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    v tazi darjava ima hora koito sa se samozabravili.
  • 2 Jesika

    1 0 Отговор
    Държавата за едни е майка, за други мащеха......
  • 3 senmat

    1 0 Отговор
    Така е живеем в страна, която е разделена на богати, които не плащат данъци, които законите не ги ловят и на бедни които си плащат всичко.
  • 4 Ивайло Илиев

    1 0 Отговор
    що е то държава,има ли такава изобщо,ако всеки непипнат си плати налозите ще скочат и заплати и пенсии и доходи
  • 5 Николай Николов

    1 0 Отговор
    Аз в България и цялото ми семейство няма да се върнеме,докато ромите не започнат да си плащат всички данаците - и си узаконят жилищата.
  • 6 Николай Николов

    2 0 Отговор
  • 7 Иван Иванов

    3 0 Отговор
    Щом за 10 дни загуите са 500 000 лева за 1 година колко са?