Last news in Fakti

28 Септември, 2011 08:28 8 907 2

Калин Георгиев: Кирил Рашков е задържан

  • рашков-
  • калин георгиев-
  • задържан-
  • катуница
Калин Георгиев: Кирил Рашков е задържан - 1
Калин Георгиев в Катуница / Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков е задържан снощи, заяви главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев пред Нова телевизия.

 
От пресцентъра на полицията потвърдиха, че на 69-годишния Рашков е наложена 72- часова мярка „задържане под стража”.
 
Повдигнато му е обвинение по чл.144, ал.3 във връзка с ал.1  - закана за убийство. Приведен е в следствения арест в Пловдив. Предстои искане за постоянното му задържане.
 
Рашков е отправял заканата към жител на село Катуница и това е станало преди трагичните събития в селото. 
 
"Ако не беше загинало момчето, може би нямаше да разберете, че Рашков е арестуван и това нямаше да бъде новина, но той щеше да бъде арестуван", уточни комисар Георгиев.

Рашков е там, където отдавна трябваше да е, коментира още Калин Георгиев.

Четвърто денонощие не съм спал, сподели главният секретар. Той коментира оценката на премиера Борисов с думите, че всеки държавник, който види горящи къщи, не може да даде положителна оценка за действията на служителите на МВР.

Уверявам ви, че направихме много неща, повече от възможното със силите, с които разполагахме. Когато има горящи къщи, оценката не може да бъде положителна, но нямаше горящи хора, заяви Георгиев.

Премиерът ме разбира най-добре, защото е бил в тази позиция, аз съм се учил от него. Той ми каза – ти си човекът, който преценява, ти си на терен, аз те подкрепям, подкрепям служителите, каза още главният секретар на МВР.

Имало е безнаказани хора в България, но според мен държавата се върна, на мястото си е и не може да допусне повече да ги има, посочи Калин Георгиев.

 

„Не бих искал да се определям действията от последните дни като етническо напрежение, защото това звучи страшно. Това е една криза, която започна след смъртта на едно момче", заяви Калин Георгиев. Той определи като лумпени хората, които извършиха вандалските действия в Катуница, като поясни, че сред тях обаче е имало хора, които наистина страдат от трагедията с 19-годишния Ангел.  
 
Калин Георгиев посочи, че има много фалшиви слухове, че се готви нападение срещу роми в различните градове. Той даде пример с две ромски махали в Перник, за които е имало сигнал, че ще бъдат нападнати. 
 
Главният секретар на МВР се обърна към всички граждани с молбата да не се пускат слухове, които предизвикват напрежение.

 

Тема в развитие:

Кирил Рашков обвинен за две заплахи за убийство

Рашков не е плащал данъци от 2004 г.

Проверява се скрита жалба от Катуница

Вучков: Протестите са израз на натрупано недоволство

Константин Пенчев: Омразата е големият проблем на обществото

Местан: Улицата не може да правораздава

Спор между Сидеров и Цачева за Катуница

168 задържани след снощните шествия

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Knedlata

    1 0 Отговор
    Кирил Рашков или Цар Киро?
    Ром или циганин?
    Да си плащаме ли данъците или не?
    Кои са дискриминираните - те или ние?
  • 2 Стефан Милков

    0 0 Отговор
    Има основателни съмнения и предположения, че лицето от цигански произход Кирил Рашков е в инавазивна кардиология на УМБАЛ"Св.Георги" - Пловдив /Хирургиите - 8-ми етаж/, там са го скрили след като са го "арестували"...