Last news in Fakti

30 Септември, 2011 11:47 2 164 0

Кирил Рашков остава в ареста

  • рашков-
  • катуница-
  • съд-
  • арест

Проверяват банковите му сметки, както и цялото имотно състояние на него и семейството му

Кирил Рашков остава в ареста - 1
Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков остава в ареста, реши Районният съд в Асеновград, предаде репортер на БГНЕС. Съдийският състав прие искането и мотивите на прокурор Калоян Димитров.

 
По-рано днес наблюдаващият прокурор в Асеновград поиска постоянна мярка за неотклонение за Кирил Рашков.
 
Той е имал намерение да избяга в Сърбия, заради напрежението в страната. Той казал това на личния си охранител. Този факт беше изнесен по време на заседанието в Районен съд Асеновград за гледане на мярката за неотклонение "задържане под стража" на Кирил Рашков. 
 
На Рашков са повдигнати обвинения в заплахи за убийство на Иванка Петрова и Веселин Христов. Рашков е заснет на камера пред дома на Христов как го заплашва, от която обаче не е записан звука.

Най-малко два месеца ще продължи разследването за укритите данъци на Кирил Рашков. Предстои да бъдат назначени съдебно-счетоводни експертизи, съобщи Дарик радио като цитира говорителя на Окръжна прокуратура -Пловдив Галин Гавраилов по повод другата тема вълнуваща обществото за имотното му състояние.

Ще бъдат проверени банковите сметки, цялото имотно състояние на него и семейството му. Към момента са извършени множество разпити на свидетели, претърсени са домовете на фамилия Рашкови. Необходимо е събиране на голям обем от доказателства и едва тогава прокуратурата ще реши дали да повдигне обвинения на Рашков за укриване на данъци в особено големи размери.

Веднага след задържането на Кирил Рашков, Окръжна прокуратура, Пловдив образува досъдебно производство срещу Рашков заради непогасени данъчни задължения в периода 2004-2011 г. Действията са предприети след сигнал от НАП-Пловдив от 27 септември.

Кирил Рашков дължи 75 000 лв. данък сгради и такса смет за два имота в Пловдив. Сумата е натрупана за периода 1998 г. - 2007 г., сочи информация от община Пловдив. Той изобщо не е плащал данък сгради и такса смет откакто е декларирал два имота в Пловдив. Натрупаната сума е 75 000 лв. с лихвите за периода от 1998г до 2007 г. През 2008 г. община Пловдив е изпратила до Комисията за държавни вземания сигнал за неплатените местни данъци, но досега няма информация дали са предприети действия.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА