Last news in Fakti

4 Декември, 2015 17:44 1 122 0

Десетки компании се срещнаха със студенти по време на „Дни на кариерата“

  • jobtiger-
  • унсс-
  • дни на кариерата
Десетки компании се срещнаха със студенти по време на „Дни на кариерата“ - 1

В УНСС се състоя единственият в България кариерен форум, насочен към компании в секторите: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг, Обслужване на клиенти. По време на събитието 72 компании представиха своите свободни стажантски и работни позиции. Над 4800 студенти и млади специалисти посетиха изложението, което се проведе във фоайето на Университета за национално и световно стопанство. Събитието бе традиционно организирано от  JobTiger, съвместно с Междууниверситетски център за развитие на кариерата на УНСС и Студентски съвет при УНСС.

Шестото поредно издание на форума (и четвърто – съвместно с УНСС), бе официално открито от проф. д.ик.н. Стати Статев, Ректор на УНСС, г-н Гълъб Донев, Заместник-министър на труда и социалната политика, г-жа Валентина Георгиева, Изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, г-н Светлозар Петров, Управител на Джобтайгър ООД, доц. д-р Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС и г-н Денис Димитров, Председател на Студентски съвет при УНСС.

Проф. д.ик.н. Стати Статев, Ректор на УНСС, приветства студентите с думите “Изключително впечатляващ е броят на участниците – 72 компании, което е 20 на сто повече от миналата година. Този сериозен ръст е показател за интереса към специалистите, които обучаваме, признание за високото качество на нашата работа, на много добрата реализация на нашите випускници и на лидерските позиции на УНСС“. Г-н Гълъб Донев, Зам.-министър на труда и социалната политика, допълни с приветствие от Заместник-министър председателя и Министър на труда и социалната политика г-н Ивайло Калфин – „Неведнъж сме заявявали, че младите хора са основен приоритет на Министерство на труда и социалната политика, защото си даваме сметка, че добрите възможности са ключови за реализацията им.“

„Доказателство за усилията ни за укрепване на връзката между държавните институции, висшето образование и работодателите са днешните „Дни на кариерата“. Днес в УНСС стартира най-мащабният български браншови кариерен форум в областта на икономиката, финансите, човешките ресурси, маркетинга и обслужването на клиенти“ сподели доц. д-р Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата на УНСС.

Г-н Светлозар Петров, Управител на Джобтайгър ООД приветства студентите с думите „Форумът се развива година след година. Истината е, че бизнесът се интересува от младите хора. Фирмите са тук, не само за да се покажат, но и да намерят качествени служители. Възползвайте се от този шанс!“. А за финал, г-н Денис Димитров, Председател на Студентски съвет при УНСС, сподели „За мен „Дни на кариерата“ е форумът, който повлия на моето развитие, тъй като това беше първото събитие, с което се запознах в началото на своето образование в УНСС. Видях как университетът и Междууниверситетският център за развитие на кариерата на УНСС работят усърдно за реализирането на всички студенти на пазара на труда“.

В рамките на деня  рекорден брой компании – 72, представиха дейността си и своите свободни позиции пред младежите. Успоредно с това се проведоха множество практически работилници, които въведоха младите специалисти в реалните проблеми на бизнеса. Посетителите имаха възможност да се запознаят с начина на работа в компаниите и да си изградят представа за това как могат да приложат наученото в университета в реалния бизнес.

Компаниите изразиха удовлетворението си от големия брой посетители, много от които показаха, че имат потенциала да се превърнат в бъдещи служители на изложителите. Студентите и младите специалисти също споделиха задоволството си от отправените към тях интересни предложения от водещи работодатели.

Това беше последният кариерен форум, организиран от JobTiger, за 2015 г. Следващите кариерни събития ще се състоят в началото на 2016 г. – „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2016.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА