Над 380 млн. лева за ремонти по пътищата до 2020 г.

Публикувана: 17 Декември, 2015 05:00
0 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 628
ШРИФТ ПЕЧАТ

Над 380 млн. лева европейски средства ще отидат за ремонти на пътищата до 2020 г.

Процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос „Регионални пътища” беше обявена в сряда от Управляващият орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. . Конкретен бенефициент е Агенция „Пътна инфраструктура”, съобщиха от регионалното министерство.

Мярката ще подкрепя изпълнението на строителство, реконструкция и рехабилитация на първокласни и второкласни и третокласни пътища, осигуряващи връзка и достъп до TEN-T мрежата, обслужване на вътрешнорегионални връзки между градовете и осигуряване на възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал, извън Трансевропейската транспортна мрежа.

По процедурата ще се подкрепят също инженерни решения за зелена инфраструктура – препятстващи и насочващи съоръжения, шумозаглушителни еко стени, огради, насипни рампи, откоси; вертикална сигнализация -пътни знаци, светлини, отразители устройства, конструктивни съоръжения за пресичане под и над инфраструктурата - еко- надлези за диви животни, ландшафтен тунел, канали и водостоци, тунели за земноводни и дребни животни и др.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 30 април 2017 г.

Въвеждане на коментар към статията
Име (като гост):


Напишете кода от картинката КИРИЛИЦА
(само главни букви)
Визуална кептча
Коментар с регистрация »
Коментар:
Много екстри за регистрирани потребители
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.