Last news in Fakti

23 Декември, 2015 13:28 918 0

Орден „Стара планина“ за проф. Милан Миланов

  • проф. милан миланов-
  • орден-
  • стара планина
Орден „Стара планина“ за проф. Милан Миланов - 1

Правителството предлага на Президента на Република България да удостои проф. д-р Милан Миланов с орден „Стара планина“ – първа степен, за изключително големите му заслуги в областта на здравеопазването и медицинската наука и практика.

Проф. Миланов е роден през 1945 г. в София. През 1973 г. завършва Медицинския университет в София. Придобива специалност по анестезиология и интензивно лечение, както и спешна медицина (в България) и по трансплантация в Европейския университет в Барселона. В периода 1991-1992 г. е бил заместник-министър на здравеопазването. Също така е изпълнявал длъжностите заместник-председател на Български лекарски съюз и общински съветник в Столичния общински съвет.

Проф. Миланов е член на Световната и на Европейската асоциации по спешна медицина, на европейските асоциации по анестезиология, по ентерално и парентерално хранене, както и на координаторите по трансплантация. Автор е на около 200 публикации на тема медицина и на редица учебници по медицина.

Проф. д-р Милан Миланов продължава и до днес своята активна дейност като началник на Клиника по интензивно лечение при УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА