Last news in Fakti

30 Декември, 2015 19:39, обновена 30 Декември, 2015 22:29 6 815 17

Овергаз: Писмо за спиране на газта няма

  • русия-
  • спира-
  • газа-
  • българия

Ставало въпрос за интерпретация на данни от диспечерския център на Газпром експорт в София

Овергаз: Писмо за спиране на газта няма - 1

Официално от Овергаз заявиха, че място за притеснение няма, нито риск за потребителите на компанията, съобщи bTV. 

Компанията коментираха, че писмо за спиране на доставките няма. Ставало въпрос за интерпретация на данни от диспечерския център на "Газпром експорт" в София. Подобни нулеви доставки обаче не са били потвърдени по никакъв официален начин нито от Газекспорт и нито от Газпром. 

От Овергаз коментираха още, че компанията няма дългове към Газпромекспорт, а плащанията са текущи по договор дългосрочен договор за доставка на газ.

По-рано беше съобщено, че около 200 000 абонати на частната "Овергаз" могат да останат на студено от 1 януари. От писмо на руската "Газпром Експорт" става ясно, че абонатите на Овергаз няма да получат газови доставки след нова година. 

След спешна среща при премиера Борисов, стана ясно, че държавните газови дружества имат готовност да реагират при криза и да осигурят допълнителни количества, така че клиентите на Овергаз да не останат на студено посред зима.

Изпълнителният директор на Българският енергиен холдинг Жаклен Коен допусна, че Овергаз може да остане без лиценз, ако снабдяването с газ на абонаите на компанията бъде прекъснато.

„Ако колегите от "Овергаз" се обърнат буквално до часове до нас такъв риск няма”, каза Жаклен Коен, изпълнителен директор на БЕХ. Според него проблеми след първи януари няма да има, защото никой няма да действа във вреда на собствените си клиенти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    крайно време беше бб нали каза русия и тр да се учат от него сега ще се смеем всички- палячо вземи се скрий някъде доведе държавата до просешка тояга набоза се с пари за магистрали а държавата е затънала над главата ,държавата е най-големия длъжник на бизнеса .на ти сега магистрали и америка и газ от луната 5 фирми прекупвачи има докато крайния потребите получи газта сега булгаргаз ще скъса ... на овергаз а те ще одерат крайния потребител
  • 2 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Боко -нали си направи магистрали бе човек!Качвай се на онова скъпото блиндирано нещо дето си го имаш и марш в Анадола при приятелчето ти Даватоглу!!!Затри България и става напечено!!!Бягай там ... но само не им казвай колко папи са те галили по главата за да не те разлюблят приятелчетата ти!!!
  • 3 честно

    0 1 Отговор
    Русия не вярва на сълзи а на нон стоп оплюване???? Ама трябва да врътнат кранчето на наглите Европейци и да ги остави на Соларки да се Згреят
  • 4 Toko

    0 1 Отговор
    Не се притеснявайте- Десу и Коня ще оправят нещата

    Коментиран от #7

  • 5 СССР

    0 1 Отговор
    НАЛИ НЕ ИСКАХТЕ РУСИЯ А СЕГА ОПРАВЯЙТЕ СЕ

    Коментиран от #6

  • 6 999

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "СССР":

    Дипломатическа поговорка "Като не умеешда целуваш ръка ще целуваш задник"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 овергаз

    0 0 Отговор
    Ние само прибираме парите и си ги харчиме за лукса.Пари за Газпром няма защото ги похарчихме .
    ХахахахаХохохохоооо
  • 9 батко

    0 0 Отговор
    Русия не спира газа за България. Просто едно руско дружество е изпратило писмо до БГ партньор, че чака едни пари..... Спор между две търговски дружества....
  • 10 неутрален

    0 0 Отговор
    Е, какво от това, нашия Тиквьо гордо ще каже, че е съгласен със санкциите срещу Русия, нашия смелчага екато подковаването на жабата., но той е "герой", ще се разбере.
  • 11 onq s konq

    1 1 Отговор
    Все пак искам да обясня за какво иде реч в гореизложеното ,като предварително заявявам че съм против подобни информации .С 2 думи-ТОВА Е СТАТИЯ - ЕКСПЕРИМЕНТ със научно значение,вид "статистически сондаж" за да се установи практически ДО КОЛКО СА ЖИВИ И НАЛИЧНИ В БГ ПРО-РУСКИ НАСТРОЕНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ,което пък ще стане ясно от коментариите им.Което принципно си е жестоко спрямо тях с оглед лабилната им психика!И така-НЯМА СТРАШНО товарищи,дори и да има някакъв проблем с руския газ хранилището в Чирен е пълно до горе,а имаме и интерколекторни връэки със съседни държави!И не забравяйте най-важното-БАТ бОЙКО Е СУПЕРМЕН и ще се справи безпроблемно със всякакви ситуации:)
  • 12 Десислава Димитрова

    1 2 Отговор
    сега заквичаха от щастие руските патриоти с български корен.сега ще видите ,то путин ще ви покаже....мууууу,муууу....радват се дано да остане българия на студено и на колене пред руския диктатор ама няма да го бъде скъпи путинови тролчета ,има само едно дето може да стане и то е за русия да заминат по- малко български доларчета дето въпреки ,че са американски рашъните мнооого ги обичкат:)!та без тези доларчета на студено ще стоят русначетата по магадан и коми ,което разбира се е жално ,но кво да се прави!
  • 13 999

    0 1 Отговор
    Е л.....мети те започнаха стрелбата, запушвайте носовете.

    Коментиран от #17

  • 14 Али Бабата

    0 1 Отговор
    Абсолютно подвеждаща и дезинформираща статия!
    Ако аФторите на тава нещо,четяха повече и ползваха различни източници нямаше да слагат такива идиотски заглавия.
    Малко предистория.На първи януари 2016 година влиза в сила споразумението за асоцииране на Украйна в ЕС.Русия от една година предупреждава,че ще преустанови режимът на преференции/облекчения/за Украйна,за да защити собствения си пазар и индустрия.
    Указът на Русия е издаден и влиза в сила от първи януари,но това,което нашите СМИ никога няма да отбележат е,че се прави едно изключително ВАЖНО изключение,за да не пострада транзита към европейските страни.Единствено и само в частта за износа на газ Русия запазва преференциите!
    Какво прави ''братска''Украйна?Украинската компания ''Нафтогаз'',''либерализира'',т.е.повишава тарифата за транспортиране на природен газ със сто процента.От първи януари транзитът на 1000 кубометра газ,забележете-за 100 километра трасе-ще е 5 долара.Досегашната цена е 2.7 долара.
    Тоест,имаме три новини.Първата е,че Русия прави много важно изключение,за да не се сринат доставките на газ за Европа.Втората е,че Украйна забива ''мотиката''на Русия,крещейки пред цял свят,че руснаците увеличават цената,което е абсолютно несъстоятелно и невярно.Третата новина е,че в горната статия няма никаква новина,а елементарен опит за дезинформация и настройване на ''стадото''да блее в правилна посока.
    Русия наистина ще спре доставките към ''Овергаз'',но причината е идиотската политика на Украйна.Хуба
  • 15 Али Бабата

    0 1 Отговор
    Хубаво е да знаете истината.
    Ако Европа не хлопне превратаджиите по алчната човка...ЧНГ без газ!

    Коментиран от #16

  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Али Бабата":

    няма никакви изгледи европа да се откаже от украина и там не е имало преврат,та да видим дали ще страда европа без газ или русия без пари!
  • 17 пфффф

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "999":

    Ужас! Навсякъде се разсмърдя на използвани памперси!