2 Януари, 2016 16:45 2 268 0

Румъния намали ДДС

  • ддс-
  • румъния-
  • намали

От 9 на 5% е намален ДДС за книгите, учебниците, вестниците и списанията, билетите за кино, театър, опера, за музеите и за спортните събития

В Румъния ДДС вече е 20%, което е понижение с 4 процентни пункта. Намаленият данък води до по-ниски цени на горивата и електроенергията, отбелязват румънските медии.

Запазена е намалената ставка на ДДС от 9% за хранителните продукти, безалкохолните напитки и лекарствата, която влезе в сила преди шест месеца.

От 9 на 5% е намален ДДС за книгите, учебниците, вестниците и списанията, билетите за кино, театър, опера, за музеите и за спортните събития.

Новият Данъчен кодекс в Румъния включва също намаляване на данъка върху дивидентите от 16 на 5%, но има повишаване на някои данъци върху недвижимите имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА