8 Януари, 2016 07:45 3 093 6

Тръмп заплаши да изтегли 1 млрд. долара инвестиции от Великобритания

  • великобритания-
  • доналд тръмп-
  • инвестиции-
  • голф-
  • заплаха

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп заплаши да изтегли над 1 млрд. долара планирани инвестиции в голф игрища в Шотландия, ако Великобритания му наложи забрана за пътуване и достъп в страната, съобщава Ройтерс.

В заявление, публикувано на сайта на компанията му, се подчертава, че всички текущи и бъдещи инвестиции в проекти на територията на Великобритания ще бъдат незабавно прекратени, ако се предприемат действия по ограничаване на милиардера.

Отбелязва се, че забраната за достъп „ще демонстрира пред целия свят, че Великобритания е против свободата на словото“.

Заплахата от Тръмп, който е собственик на две голф игрища в родината на майка му - Шотландия, дойде след като британски депутати заявиха, че ще организират дебат, на който ще се обсъди дали да бъде забранено на ексцентричния милиардер да стъпва в страната. Причината за това е петиция, подписана от над половин милион души в отговор на предложението на Тръмп да бъде спрян достъпът на мюсюлмани в Съединените щати.  Дебатът ще се проведе на 18 януари, но няма да бъде последван от гласуване.

Единствено вътрешният министър Тереза Мей може да издаде подобна заповед, а премиерът Дейвид Камерън заяви, че не подкрепя подобна мярка срещу Тръмп.

В изявление, публикувано на сайта на компанията на кандидата за поста в Белия дом, се подчертава, че всички текущи и бъдещи инвестиции в проекти на територията на Великобритания ще бъдат незабавно спрени, ако правителството на Обединеното кралство предприеме действия за спирането на достъп на милиардера до страната.

Според текста забраната за достъп „ще демонстрира пред целия свят, че Великобритания е против свободата на словото“. 

На 8 декември жителката на шотландския град Абърдийн Сюзън Кели публикува в интернет петиция с искането да се забрани достъпа на Тръмп в страната за „разпалването на расова и религиозна омраза, каквито са недопустими във Великобритания“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lock

    1 0 Отговор
    И къде да ще ги вложиш, да те е-а? Дай ги тук, че им мутрите трябват.
  • 2 mediator37

    1 0 Отговор
    Винаги се намира някаква световно неизвестна нещастница като Сюзън Кели да изака върху главата на известна личност. Но щом повелята е да се напълни Европа с мюслита, пресата раздухва.
    Простата женица нали не живее в Кьолн. Пък може да си мечтае да я напънат 3-4 черни маймуни, знае ли човек,това й е надеждата в живота.
  • 3 чичко Сталин

    0 0 Отговор
    Да подава молба за руски паспорт и да мирясва ! :-)

    Ще си станат приятелчета с тожварищ Владимир !

    А британския боклук Сюзън Кели да бъде "внедрена" в ИДИЛ !

    :-)
  • 4 656

    1 0 Отговор
    На Сюзън Кели и пожелавам, много рязани свинчовци да и накъсат сливарника ........Моята борба - А.Х.
  • 5 Фюрера

    1 0 Отговор
    Този Тръмп ме кефи, дано спечели и да погне арабския свят да си стоят в пустинята. Европа е създадена и развита от Европейци, не и трябват мизерници от близкия исток. Светицата Ванга е казала - "разруха в Европа"
  • 6 борислав

    0 0 Отговор
    Това дали Тръмп ще го пускат в Шотландия зависи от шотландския парламент а не от Тереза Мей-Вътрешен министър на Англия. Пак някакви простотии се пишат.Вземете прочетете малко.







    шотландия зависи