Last news in Fakti

6 Януари, 2016 12:12 1 060 1

Петиция иска забрана за влизането на Доналд Тръмп във Великобритания

  • тръмп-
  • великобритания-
  • забрана-
  • достъп

Всяка петиция, която е подписана от 100 хиляди британци, трябва да бъде разгледана от парламента

Петиция иска забрана за влизането на Доналд Тръмп във Великобритания - 1

 

Водещият кандидат за номинацията на Републиканската партия за изборите за президент на САЩ Доналд Тръмп може да получи забрана за влизане във Великобритания. Днес британският парламент реши да разгледа на 18 януари една онлайн петиция, която иска да му бъде забранено да влиза на Острова заради изказването му, в което поиска на мюсюлманите да им се забрани влизането в САЩ, съобщава Би Би Си.

Петицията беше пусната през декември миналата 2015 година от Сюзън Кели. В петицията се казва, че Обединеното кралство вече е забранявало и на други персони да влизат в страната заради „език на омразата“. Ако Островът иска и по-нататък да отказва влизането в страната на базата на „неприемливо поведение“, пише Сюзан Кели, то тогава критериите трябва да са еднакви за всички.

Британският вестник „Телеграф“ разкрива, че Кели вече е била в конфронтация с милиардера Доналд Тръмп. Тя е водила кампания срещу изграждането на игрище за голф, което Тръмп е искал да построи в шотландската област Абърдийншър.

Всяка петиция, която е подписана от 100 хиляди британци, трябва да бъде разгледана от парламента.

Според Би Би Си вътрешното министерство на Великобритания може да забрани влизането в страната на хора, които се държат „екстремистки“ и „неприемливо“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аквински

    0 0 Отговор
    Тая не е минавала скоро покрай някоя немска гара ми се струва.
Новини по държави: