Last news in Fakti

11 Януари, 2016 19:30 1 131 2

Лукарски: Няма нищо постъпило от руска страна по темата „Южен поток”

  • лукарски-
  • постъпило-
  • руска страна-
  • темата-
  • южен поток

По думите му тези въпроси трябва да бъдат зададени на министър Теменужка Петкова

Лукарски: Няма нищо постъпило от руска страна по темата „Южен поток” - 1

Това, което аз знам, е че нищо не е постъпило от руска страна по темата за „Южен поток”, заяви по bTV Божидар Лукарски.

Южен поток реално е замразен и не е бил прекратяван, каза Лукарски. По думите му той може да бъде рестартиран във всеки един момент, но няма такива индикации от руска страна.

Тези въпроси трябва да бъдат зададени на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, каза още той.

Радан Кънев трябва да се самоопредели дали ще е в опозиция, каза още министърът на икономиката.

„Опозицията малко не я разбирам. Ако прецени, че е направил грешка, редно е да си го признае”, смята Лукарски. Според него е странно, че Кънев е заговорил за нов десен проект докато все още е член на ДСБ.

„В личен план Радан е мой приятел, аз не съм му съдник, но наистина трябва това двойнствено положение в Реформаторския блок ни изненадва”, допълни Лукарски.

„Аз съм за цялостта на групата, но чисто технически трябва да се разбере кой говори от името на РБ”, смята Лукарски. По думите му е важно всички негови колеги от блока да се самоопределят. Според него е по-логично опозиционерите да напуснат групата.

По повод слуховете, че едно от важните условия на Реформаторския блок за новото споразумение с ГЕРБ е закупуването на нов изтребител, Лукарски определи тези твърдения като жълти новини. „Утре имаме съвет на РБ, на който ще обсъждаме кои ще водят преговорите с ГЕРБ за анекса на споразумението, както и клаузите на съответното”, допълни икономическият министър.

Подобни случаи като двете показни убийства създават психоза, смята Божидар Лукарски. Той изрази надежда, че престъпленията няма да се повторят.

По повод писмото от КРИБ, в което се иска оставката на министър Румяна Бъчварова, Лукарски каза, че е против прибързаното искане на оставки.

„Искането едно престъпление да бъде разкрито веднага е малко неприложимо”, каза Лукарски. Той призова да се оставят органите на реда да си свършат работата.

„Принципно е нормално след като от трима десни президента, двама са от СДС, партията да има такъв ореол около президентската институция”, каза министърът.

По думите му те са предложили на колегите си от блока да излъчат заедно единен кандидат чрез вътрешно гласуване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прагматик

    0 0 Отговор
    Позицията на СДС в блока е най-мъдра - стабилизира ситуацията и не си позволява безотговорно и необмислено печелене на лесни симпатии!
  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    Няма и да има. Колкото за отношението Ви към ГЕРБ и подписването на разни споразумени при Вас важи: "Няма вечни врагове, има вечни интереси", а колкото за твойта гордост за прираст в икономиката, просто трябва да се срамуваш, че няма такава. Цифри от Тиквока - Да, но защо не посочите точния бранш какво е произвел и с какво е допринесъл за прираста, защото няма такъв, а всичко е лъжливи цифрички.