Last news in Fakti

19 Януари, 2016 16:25 1 551 0

Датска компания прави логистичен център в Божурище

  • логистичен център-
  • прави-
  • божурище-
  • юск бул-
  • национална компания индустриални зони

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че проектът е най-добрият отговор на критиците, които твърдят, че страната ни не е добър терен за инвестиционни проекти

Датска компания прави логистичен център в Божурище - 1
Снимка: БТА

Датска компания „Юск Бул“ ще изгражда дистрибуторски и логистичен център в индустриалната зона на Божурище. „Юск Бул“ ще инвестира 100 млн. евро в проекта.

В сградата на Министерски съвет беше подписан меморандум за инвестиционното споразумение на територията на Икономическа зона София – Божурище.

Споразумението беше подписано от Стефан Стайков, изпълнителен директор на „НКИЗ“ ЕАД и от Алан Кьергор, заместник-изпълнителен директор на „Юск Бул“ ЕООД.

Посланикът на Дания Кристиан Кьонигсфелд заяви, че с реализирането на проекта ще бъдат открити нови 700 места – 500 по време на изграждане на центъра и 200 при въвеждането му в експлоатация.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заяви, че проектът е най-добрият отговор на критиците, които твърдят, че страната ни не е добър терен за инвестиционни проекти.

Божидар Лукарски отбеляза, че Божурище е добро логистично разположено място за подобен център, който ще обслужва не само Балканите, но и голяма част от Югоизточна Европа.

Заместник-изпълнителният директор на датската компания Алан Кьергор заяви, че подписаният меморандум е само първата стъпка от мащабния инвестиционен план, който ще предоставя услуги в региона до 2018 г.

„България има много благоприятни бизнес условия за такъв дистрибуционен център, насочен към операции на Балканите от страна на "Юск Бул" ЕООД.", допълни още Алан Кьергор.

От Национална компания „Индустриални зони“ бяха категорични, че ключовият фактор на проекта е била вярата в това, което имаме, правим и сме.

Министърът на икономиката посочи, че се надява икономическият ръст на страната през 2016 г. да е не по-малък от постигнатото през миналата година.

За икономическото ни развитие външните рискове са от основно значение - случващото се в Близкия Изток, конфликтът Турция - Русия, състоянието на китайската икономика могат да окажат негативно въздействие .

Предвид тенденциите за глобалното намаляване на инвестиционните потоци, ще се насърчава изграждането на нови производствени мощности, гарантиращи положителен икономически ефект в дългосрочен аспект, каза министърът.

Предстои разработването на стратегически правен сравнителен анализ за нуждите на инвеститорите в България и Национална стратегия за популяризиране на България като инвестиционна дестинация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА