Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 12:08 1 429 4

Отхвърлиха идея за възобновяване на Южен поток

  • сидеров-
  • южен поток-
  • отхвърлиха-
  • възобновяване

Депутатите отхвърлиха предложение да обсъдят проект за решение, с което да се възобнови проектът „Южен поток”.

Пледложението беше на лидера на "Атака" Волен Сидеров. „За” гласуваха 27 народни представили, „против” бяха 16, а 65 гласуваха „въздържал се”.

Сидеров подчерта, че проектът ще бъде от полза за България и не трябва да се пропуска тази възможност, защото изграждането на "Южен поток" автоматично ще ни защити с помощта на няколко държави, които са заинтересовани от неговото съществуване.

Според лидера на "Атака" бежанската вълна и терористичните заплахи правят създаването на този поток още по-наложително. Към това според Сидеров се прибавя и възможността за икономическо раздвижване.

Сидеров смята, че Русия не се е отказала от този проект и че България трябва да е инициатор на възстановяването на работите по него, за да поправим редица други недоразумения и грешки, правени от това събрание, а днешния ден ще остане като исторически за България.

Таско Ерменков от ПГ на БСП лява България коментира, че възобновяването на газопровода е все едно да се възобнови името на някой умрял.

През 2014 година правителството „Орешарски” спря работата по проекта „Южен поток”. Официално проектът бе спрян, защото не отговаря на европейските изисквания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генадий

    1 0 Отговор
    Истината е, че 26 години след скъсване на пъпната връв с Москва нищо не се е променило. Васалното поведение не може да бъде забравено, а даже се стимулира през последните години. Руските партии и течения в България, финансирани солидно, прокарват и налагат своите интереси, често в ущърб на Българските. Въпреки избора на монозинството от българите да продължат пътя напред с Европа, а не под крилото на Москва, се намират и заинтересовани елементи и слагачи, които саботират еволюционния процес.
  • 2 USForce

    1 0 Отговор
    Докато има такива драскачи, които да свеждат всичко до нивото комунизъм-антикомунизъм, България ще е ракрачена и няма да има никога нито добра икономика, нито европейски стадарти в заплащането, а младите ще продължават да бягат.
    Всичко във света е бизнес! Жалко е, че дори 26 години не са достатъчни, някой хуманоиди да го разберат и асимилират.
  • 3 909

    0 2 Отговор
    БРАВО НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ПРАВ Е !!!
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Това руско мекере дори има наглостта периодично да "отчита" колко предложения на "прогресивни идеи" и проектозакони е "родила" Атака с тайната мисъл да втълпи на българина че партията му все още е жива?!Естествено че всичко произлизащо от добре финансираната от Русия партийка е "мъртвородено",но показателно е че дори "братушките" осъзнаха провалянето на "проекта Атака" и в последно време чувствително се отдръпнаха.В края на краища да му е живо и здраво внучито или детето/или както там го нарича/ на Волен,че да има кой да наследи милионите.