Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 12:02 1 119 1

Ангелкова: Очакваме силен летен сезон

  • николина ангелкова-
  • силен-
  • летен сезон

Надявам се да възобновим диалога със зелените. Логото ни е от преди десет години

Ангелкова: Очакваме силен летен сезон - 1
Снимка: Министерство на туризма

Наистина се надявам да успеем да възобновим диалога със зелените бързо, защото това противопоставяне не е в ничий интерес. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в специално интервю за Факти.бг.

Заемаме едва 1% от пазара на ски туризма в света, според Лоран Ванат, автор на годишния доклад International Report on Snow and Mountain Tourism. Данните за декември, предоставени от НСИ, са положителни. България е посетена от близо 334 хил. чуждестранни туристи (без транзитно преминалите), което е с 2,2% повече в сравнение със същия месец на 2014 г. Голям е скокът при  посещенията с цел почивка и ваканция, които са над 155 хил. – това е впечатляващ ръст от почти 26%.

Работим за разширяване на своето присъствие в Русия. Отново получих уверение от ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Руската Федерация Олег Сафонов, че руските туристи се интересуват от България и я търсят като дестинация. На този етап може да се каже, че руските туроператори ще се стремят да върнат нивата от минали години, като очакваме около 20-30% ръст за Лято‘2016.

Вече се връщат туристи от традиционни пазари. Наши хотелиери от Южното Черноморие вече обявиха за най-много ранни записвания от западните пазари – Англия, Германия, Ирландия, Шотландия,  Холандия, както и Централна Европа – предимно Чехия и Полша.

На практика логото, което в момента ползваме е направено преди повече от 10 години. Мисля, че то е изиграло своята роля, но ние трябва да положим усилия и да намерим начин за разработването на ново лого.

Ето и пълният текст на интервюто с министъра на туризма Николина Ангелкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bbbbb

    0 0 Отговор
    ПРЕВЕЖДАМ НА РАЗБИРАЕМ ЕЗИК; ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ НАПЪЛНЯТ ГУШИТЕ, А НА ХОРАТА ЕДИН СРЕДЕН.