Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 19:39 2 187 2

ЕС се съмнява в ефективността на новия газопровод на „Газпром“

  • газпром-
  • газопровод-
  • посейдон-
  • ес

До края на 2016 г. се предвижда да се проведе технико – икономическа оценка на новия газопровод

ЕС се съмнява в ефективността на новия газопровод на „Газпром“ - 1
Снимка: АП/БТА

ЕС поставя под съмнение ефективността на газопровода, който „Газпром“, италианската „Едисон“ и гръцката ДЕПА планират да прокарат по дъното на Черно море.

Проектът беше обявен през миналата седмица.

ЕС ще оцени проекта за газопровода „Посейдон“, който се предлага от „Газпром“, ако бъде изработена единна позиция по неговата реализация. Това обяви вицепрезидентът на Европейската комисия по въпросите на енергетиката Марош Шефчович на пресконференция в Баку.

„Това беше само една декларация“, отбеляза Марош Шефчович.

Междувременно в понеделник президентът на „Газпром“ Алексей Милер представи проекта на Владимир Путин.

До края на 2016 г. се предвижда да се проведе технико – икономическа оценка на новия газопровод.

Под термина „трети държави” директорът на консултантската компания East European Gas Analysis Михаил Корчемкин смята, че най-вероятно трябва да се разбира България, защото до Гърция няма друг начин да се стигне заради силно влошените отношения на Москва с Анкара, пише РБК.

Корчемкин обаче е скептичен доколко възраждането на „Южен поток” под формата на „Посейдон” е реалистично на фона на липсата на свежи капитали в „Газпром” и действащите срещу Кремъл западни санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калъч

    1 2 Отговор
    А пък ние се съмняваме в ефективността на американската газ--обещана ни от Обама ....Съмняваме се че цената и ще бъде по-добра от руската и че бидоните на американците ще им стигант...Или няма значение цената--стига да пре--ееее---еме руснаците.....

    Коментиран от #2

  • 2 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "калъч":

    Не, въпроса не е само да прееееем руснаците, а вместо руснаците, да ни прее.ават американците - това се отнася за цяла Европа! Понеже не могат да им барнат държавните фирми за да им точат природните богатства за без пари, американците искат да продават арабски нефт на Европа, щото арабите са им васали и могат да си ги работят както си искат.