Last news in Fakti

17 Март, 2016 17:26 1 738 0

Финансова ножица за петролните акционери

  • финансова-
  • петрол-
  • акционери

Петролните компании намаляват дивидентите за инвеститорите

Голям брой американски и европейски петролни компании са намалили дивидентите за своите акционери, заради рeзкiq спад в цените на черното злато на международните пазари.

По данни на „Блумбърг“ през тази година дивидентите на акционерите ще бъдат намалени с около $ 7.4 млрд. По-рано се появиха и информациите, че кризата с ниските котировки ще струва на индустрията около $ 100 млрд. загубени инвестиции и десетки хиляди работни места.

Значително орязване на дивидентите за акционерите е направил най-големият оператор на газопреносни мрежи и транспортни терминали в Северна Америка Kinder Morgan. Те са съкратени със 75% или $ 3. 44 млрд.

За първи път от 7 години дивидентите намали и най-голямата испанска петролна компания Repsol SA. Норвежката Statoil се опитва да поддържа размерите на изплащаните дивиденти, но от ноември предлага тяхното изплащане да става в ценни книжа.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА