Last news in Fakti

22 Март, 2016 21:12 1 735 2

Бразилският петролен гигант "Петробраз" отчете рекордни загуби

  • петробраз-
  • петролен гигант-
  • загуби-
  • петрол-
  • бразилия-
  • корупция

Нетната загуба на държавната компания се равнява на 36,9 млрд. реала

Бразилският петролен гигант "Петробраз", който е в центъра на огромен корупционен скандал, отчете най-големите си загуби за последните 3 месеца, съобщи Би Би Си.

Нетната загуба на държавната компания се равнява на 36,9 млрд. реала за 2015 година (10,2 млрд. щатски долара). Основната причина за този спад са ниските цени на суровия петрол.

Компанията трябваше да отпише милиарда долари от активи като петролни полета и платформи, след като стойността на суровия петрол се срина с над 40%.

Акциите на „Петробраз“ загубиха близо 6%.

Главният изпълнителен директор на компанията заяви на пресконференция, че 2015 година е била „изключително трудна за петролната индустрия“.

Бразилската компания се опитва да се справи и с последиците от разразилия се корупционен скандал, който обхвана високите етажи на правителството и изпрати някои нейни бивши ръководители в затвора.

Бразилия е затънала в най-тежката рецесия от последния век, която сериозно отслаби вътрешното търсене на петролни продукти.

За да поддържа финансовото си ниво, "Петробраз" драстично намали разходите и инвестициите си и обяви планове да продаде част от активите си, за да събере над 14 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този

    0 0 Отговор
    Евтиния петрол ще разклати няколко нации, но ще е изгодно за други.
    Петрола обаче пак расте.
  • 2 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    колелото се завърта и набира обороти :) няма да са нито първите, нито последните !