3 Април, 2016 15:33 1 662 0

Иран изнася над 2 млн. барела петрол на ден

  • иран-
  • петрол-
  • нефт-
  • износ

Иран е удвоил износа си след като ядреното споразумение влезе в сила на 16 януари

След вдигането на санкциите, наложени от Запада, износът на петрол на Иран надхвърля 2 милиона барела на ден, заяви иранския министър на петрола Бижан Зангане, цитиран от новинарската агенция Шана.

„Иранският износ на нефт и газов кондензат сега е повече от 2 млн. барела на ден“, заяви Зангане, коментирайки, че той се е увеличил с 250 000 барела дневно от 1 март.

Иран е удвоил износа си след като ядреното споразумение влезе в сила на 16 януари.

Иран, която е член на ОПЕК, притежава четвъртият най-голям петролен резерв в света, но износът дълго време бе възпрепятствани от санкции заради ядрената програма на страната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА