Last news in Fakti

4 Април, 2016 17:08 991 1

Синдикатите поискаха оставката на Лукарски

  • синдикатите-
  • поискаха-
  • оставката-
  • лукарски
Синдикатите поискаха оставката на Лукарски - 1
Снимка: БТА

Браншовите синдикални структури на Независим синдикат на тютюноработниците /НСТ/ към КНСБ и Национален синдикат тютюнева промишленост /НСТП/ към КТ „Подкрепа”  изразяват своето категорично неодобрение по повод медийните изявления на Божидар Лукарски – министър на икономиката, за случващото се в „Булгартабак-Холдинг” АД и по-специално „София-БТ” АД.

Явно нежелаещ да бъде обективно запознат със случващото се министър Лукарски заявява, че „Фабриката в цялост няма да прекрати своята работа” и че той е запознат, че от 303 предложения за прекратяване на трудовите правоотношения 263 са приели по-високите обезщетения, но извършената проверка от служителите на „Следприватизационен контрол“ установи, че в Дружеството не се извършва производствена дейност.  .

Категорично изразеното становище на министъра е, че „към днешна дата няма други нарушения по договора” - считано към 03 април 2016 г.

Синдикалните структури НСТ към КНСБ и НСТП към КТ „Подкрепа”  са категорични, че от кабинета на министър-председателя през месец август 2015 г. са му препратили кореспонденцията между „Булгартабак-Холдинг” АД и Адвокат Даниел Пенков писмо за намерение за изкупуване на продукцията на „Булгартабак-Холдинг” АД с искане за съдействие за разрешаване на търговско-икиномически договорености между цигарения холдинг и дружество Ronahiya Shavi Company с представител адвокат Даниел Пенков.

В писмото изрично е записано, че:

„На основание чл.112 - Глава осма „Предложения и сигнали” от Административнопроцесуалния кодекс, във връзка с чл.20, ал.1 от закона за администрацията и чл.65, т.10 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, предоставяме изложението на Вашето внимание, за вземане на отношение, по компетентност”.

Браншовите синдикални структури считат, че бездействието на министър Лукарски е допринесло за създалата се ситуация в „София- БТ” АД - а именно заповед №1020-4100-294/ 21.03.2016 г. на изпълнителния директор Владимир Гечев Жеков от 21.03-2016 г.: „СПИРАМ дейността в дружеството, считано от 1.04.2016 г. за неопределено време”, което автоматично довежда до масово уволнение - ликвидация на 420 трайни работни места.

Имайки предвид посочените факти браншовите структури НСТ към КНСБ и НСТП към КТ „Подкрепа” искат оставката на министър Лукарски за бездействието и неговата неангажираност при създалата се ситуация и фактическото спиране на „София-БТ” АД и освобождаване на персонала на дружеството, който със своята дейност допринясяше за формиране на републиканския бюджет с над 340 млн.лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 0 Отговор
    Немой те така! Човека е реформатор! Всички ни ще реформира! Амин!