Last news in Fakti

17 Април, 2016 21:50 1 455 0

Кувейт намали добива на петрол с 60%

  • кувейт-
  • добива-
  • петрол

Това стана заради стачката на служителите в нефтената индустрия

В Кувейт са намалили добива на петрол в страната с 60%, съобщи Bloomberg.

В момента държавната петролна компания взима сериозни мерки, за да ограничи последствията от първия ден на мащабни протести от страна на работниците в петролни рафинерии.

Продукцията е паднала до 1.1 млн. барела на ден. Кувейт е една от страните, които намаляват разходите си в индустрията, за да покрият щетите от спада в цените на петрола. Около 7000 души протестират срещу плановете за орязване на техните социални придобивки.

От Държавната петролна компания вече са пратили искане за обмен на работници до Египет и Индия в периода, който трае стачката. Кувейт губи десетки милиони на ден, заради протестите. Все пак страната няма да удовлетвори исканията на протестиращите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА