10 Май, 2016 18:59 1 255 0

Deutsche Bank очаква укрепване на рублата

  • русия-
  • рубла-
  • санкции-
  • deutsche bank

Има шанс санкциите срещу Русия да бъдат премахнати в рамките на следващата година

Deutsche Bank очаква укрепване на рублата - 1
Снимка АП/БТА

Най-големият финансов конгломерат в Германия очаква премахване на санкциите срещу Русия в следващата една година. Този заключителен анализ на банката говори за перспективите на руската икономика", пише „Блумбърг“.

Докато руската валута се обезценяваше и падаше стремглаво надолу спрямо щатския долар, анализаторите на Deutsche Bank заявиха, че рублата е в "отлична позиция.

Оценката на банката се основава на изгледите, че цената на суровия петрол, основният печеливш износ на Русия, ще се повиши.

Deutsche Bank смята, че Централната банка на Русия ще продължи политиката си на намаляване на основния лихвен процент, който също ще окаже положително въздействие върху рублата.

Според германската финансова институция, вероятността за премахване на санкциите, наложени във връзка с конфликта в Украйна, в следващата една година е много висока. Това също ще увеличи притока на капитали в страната.

Трябва да се отбележи, че през последните години все повече и повече страни се обявяват в полза на премахването на руските санкции. През април, френският парламент гласува резолюция, която призовава Европейския съюз да отмени ограниченията срещу Русия. Според френските депутати, тези мерки вредят предимно към европейските страни. Подобна позиция заеха и жителите на Германия. Последните проучвания показват, че повече от 70% от населението смята че санкциите срещу Русия трябва да бъдат премахнати частично или напълно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА