Last news in Fakti

11 Май, 2016 22:52 1 810 0

Великобритания отново в рецесия

  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит-
  • брекзит
Великобритания отново в рецесия - 1

Великобритания отново изпада в рецесия. Това показват данните на националната статистика, цитирани от Би Би Си.

Анализатори отбелязват, че това се случва за трети път за последните осем години. Този път рецесията се задава в навечерието на насрочения за 23 юни референдум.

Британското индустриално и промишлено производства се свиха през първото тримесечие на годината с по 0,4 на сто спрямо същия период на предходната година, пресмятат от статистиката. От началото на годината се отчита по-слаб растеж на икономиката на Острова.

Това се дължи на забавянето на енергийния сектор. Минната промишленост се сви с 2,3%, а добива на петрол и на природен газ в Северно море се понижи с 1,4%.

Британският търговски дефицит за първото тримесечие на 2016-а година обаче нарасна до 13,273 млрд. паунда спрямо дефицит за 12,205 млрд. паунда преди година, достигайки най-високо ниво от началото на 2008-а година. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА