Last news in Fakti

2 Юни, 2016 18:52 1 694 0

Николай Ялъмов: Бих искал да видя нови инструменти на капиталовите пазари

  • бфб-
  • капиталов пазар-
  • николай ялъмов

Алтернативните продукти ще засилят интереса на инвеститорите, смята председателят на Съвета на директорите на „Капман Холдинг“

Николай Ялъмов: Бих искал да видя нови инструменти на капиталовите пазари - 1

Инвестиционните посредници в България предлагат много изгодни условия за търгуване. Това коментира председателят на Съвета на директорите на „Капман Холдинг“ Николай Ялъмов, при участието си в панела „Капиталови пазари“ на форума „Шумът на парите“.

Той допълни, че всеки клиент вече би могъл да търгува в цял свят, използвайки различни платформи, а някои посредници, като ИП „Капман“, имат и собствена платформа (CTrader). „В качеството си на основни потребители на БФБ – София и Централен депозитар инвестиционните посредници правят каквото могат, но е необходима и подкрепата на държавата“, посочи Ялъмов.

„Бих искал да видя на капиталовите пазари у нас къси продажби, различни деривати, и разбира се, развитие на първата и единствена у нас Многостранна система за търговия – MTF SOFIA“, каза Николай Ялъмов. Той подчерта, че би трябвало да се работи върху алтернативни продукти, което ще спомогне за развитието на капиталовия пазар като цяло и засилване на интереса към него.

По думите на председателя на Съвета на директорите на „Капман Холдинг“, лицензираната от ИП „Капман“ MTF SOFIA функционира от месец март, но все още не е много активна, тъй като са необходими още някои законови допълнения.

Николай Ялъмов изрази положителното си отношение и това на инвестиционните посредници към балканската борсова платформа SEE Link, стартирала дейност от април. Новата платформа цели да осигури достъп – чрез инвестиционен посредник – до националните пазари на страните, вземащи участие в проекта. По този начин, например, български инвеститори могат да имат достъп до македонската и хърватската борса, а също и до други борси в региона, присъединили се към проекта. „Това е трайният начин на взаимодействие между малките регионални фондови борси“, смята Николай Ялъмов.

През 2016 г. форумът "Шумът на парите" се осъществи с щедрото съдействие на Коника Минолта и Уникредит Булбанк, както и партньорите на форума Алкомет, Девня Цимент, Адмирал Маркетс, Garitage Investment Management, Капман, Qatar Airways, MBL|CBRE, Провидънт Файненшъл, Residential Park Sofia, Сирма груп Холдинг и ЗАД България.

Организационен партньор на събитието за поредна година е агенцията за връзки с обществеността AMI Communications България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА