Last news in Fakti

2 Юни, 2016 19:58 4 118 1

Новата пластмасова банкнота от 5 паунда (ВИДЕО)

  • пластмасова-
  • банкнота-
  • великобритания-
  • паунда-
  • пари

Новата банкнота ще бъде по-здрава и по-сигурна

Новата пластмасова банкнота от 5 паунда (ВИДЕО) - 1
Стопкадър и видео: Youtube

Във Великобритания бе обнародван дизайнът на новата банкнота от 5 паунда, съобщи „Гардиън“. Парите ще бъдат пластмасови, а не хартиени.

От Централната банка на Англия представиха първата по рода си подобна банкнота на Албиона, която ще е с лика на Уинстън Чърчил.

Революционната промяна е рязък завой от печатането на банкноти в Англия, което е ставало на хартиен носител от близо 320 години насам.

Според банкерите новата банкнота – която ще влезе в обращение през есента – е много по-сигурна от досегашната.

Банкнотата е с 15% по-малка от старата и материалът позволява дори отгоре й да бъде излята вода и да остане непокътната. Около 400 милиона от пластмасовите банкноти ще бъдат пуснати в обращение през есента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Само дето от десетилетия банкнотите се правят от плат, а не от хартия, ама ся статия трябва да има.