Last news in Fakti

19 Юни, 2016 08:00 2 002 2

Българският туризъм ще има изгода от Brexit

  • румен драганов-
  • brexit-
  • туризъм

Според  Румен Драганов през последните години българският туризъм е изживял криза на британския пазар

Българският туризъм ще има изгода от Brexit - 1

„Един Brexit би се отразил отрицателно на туристическата индустрия, от гледна точка на очакваното поскъпване на пътуванията за британските граждани в чужбина. Поскъпването на услугата в международен план не би навредило на България, тъй като ние сме нискобюджетна туристическа дестинация. Логиката от предишни години е, че винаги, когато британците обедняват по някакъв начин, те търсят по-евтини дестинации. Тоест българският туризъм ще има изгода от един Brexit.” Това заяви пред Факти.бг  Румен Драганов – директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Той сподели, че през последните години българският туризъм е изживял известна криза на британския пазар. През тази година обаче се очаква увеличение от 15%.

Прочетете цялото интервю във Факти.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Типично по български-"Я съм добре,кога Нане е зле".Дори имам идея на базата на безсмъртното "Пролетарии от всички страни-обединявайте се" да предложим "Англичани от всички страни-обеднявайте" в специално пищно рекламно клипче по световните телевизии.
  • 2 елада

    0 0 Отговор
    Ниско бюджетна туристическа дестинация.Кратко,точно и ясно.