22 Юни, 2016 20:53 1 209 0

Предлагат още 3 професии с дуално обучение

  • швейцария-
  • образование-
  • дуално обучение
Предлагат още 3 професии с дуално обучение - 1

Към Българо-швейцарската програма за сътрудничество ще бъдат прибавени още три професии он следващата учебна година (2016/2017), съобщиха от Министерството на образованието. Това са професиите: „Готвач“, „Електротехник“ и „Техник на енергийни съоръжения и инсталации“ и са избрани по заявки на бизнеса. Обучението се предвижда да се бъде в областите Бургас, Добрич, Плевен, Перник, Русе, София, Стара Загора, Търговище и Ямбол. Новината дойде по време на втория Международен конгрес на професионалното образование и обучение, който се провежда в Швейцария.

През миналата учебна година чрез швейцарския проект „ДОМИНО“ беше въведено дуално обучение по професиите „Машинен техник“ и „Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост“.

Бюджетът на Българо-швейцарската програма за сътрудничество в подкрепа на въвеждането на дуалното обучение е 3.5 млн. швейцарски франка. Средствата са за стипендии на учениците и за обновяване на учебни кабинети и работилници, включени в програмата за дуално обучение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА