Last news in Fakti

30 Юни, 2016 21:41 2 978 0

Газпром: Няма интерес към Посейдон

  • газпром-
  • посейдон-
  • газ
Газпром: Няма интерес към Посейдон - 1

Европейската комисия, България и Турция до момента не са проявили интерес към изграждането на предлаганото от „Газпром“ енергийно трасе „Посейдон. Това заяви президентът на руския газов монополист Алексей Милер.

На нарочна пресконференция той призна, че дори и италианската ЕНИ, която първоначално е проявила интерес, е показала резерви.

В началото на годината „Газпром“ предложи изграждането на проекта „Посейдон“ като алтернатива на спрения Южен поток.

В момента, след затоплянето на отношенията между Москва и Анкара“, „Посейдон“ може да се разглежда като нова интерконекторна връзка между Турция, Гърция и Италия, посочват енергийни специалисти.

Възобновяването на „Турски поток“ може да стане само след писмено уверение от Европейската комисия, посочи Милер.

Той не скри интереса на „Газпром“ към Великобритания. Руският енергиен монополист се надява след излизането на Острова от ЕС да стъпи директно на местния пазар.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА