1. Никой не харесва клюкарите и простаците
Когато се спогаждате добре с колегите и работата върви по мед и масло, може човек да забрави че всъщност е на работното си място, а не вкъщи с приятели. Махленските шегички са недопустими при общуването с колеги. Мерете приказките си, защото често се случва така, че не ви разбират правилно. А лесно всичко достига и до ушите на шефа. Недейте да клюкарите съседите си по бюро, но и не им давайте повод да злословят на Васш гръб.
2. Научете се да работите в екип
Когато свършите своята работа и имате възможност да бъдете от полза на колега в неговите ангажименти, не се скатавайте, а му протегнете ръка. Трябва да се стараете да сте от полза, когато можете и в същото време да предразположите хората около Вас да отговорят със същото, без да изглежда така сякаш им натрисате своите задачи насила.
3. Бъдете премерени в коментарите си
Никой работодател не толерира радикалистите и тези, които си позволяват своеволия на своя глава. Стремете се да имате мнение по различните въпроси, но не се опитвайте да го налагате или то да бъде представено все едно е в противовес с интересите на фирмата и шефовете Ви. Не реагирайте остро, ако някой някога направи нещо, което не съвпада с вашите възгледи или не отговаря на очакванията ви.
4. Пазете имиджа си
Винаги изглеждайте спретнато - изкъпани и изгладени, добре наспани и усмихнати. Разбира се, че може това да не е винаги реалността, но добрият имидж е ключов на работното място. Бъдете услужливи и се отнасяйте по подходящ начин с останалите. Контролирайте какво ядете и как действията Ви се отразяват на околните.
5. Внимавайте как водите кореспонденцията и как пазите документите си
Най-лесният начин да влошите отношенията си с колега е като изпратите неподходящ имейл, защото така можете да изкажете мнение, което знаете, че той/тя не би приел/а при разговор на четири очи. Помнете обаче, че всяко изпратено от служебната поща съобщение може да стане достояние на цялата компания.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 036
А сега за физическия труд в производство / земеделие:
1. Скъсвайте си г....за от работа. Поне по 12 часа.
2. Мълчете и работете - щом имате сили за лафчета, значи не давате вичко от себе си в работата.
3. Работете в екип - заповедите на шефа се изпълняват немедлено от всички.
4. Добрия работник не иска увеличение на надника, изкарва по 3-4 месеца без заплата и още година на само на аванси.
5. Добрия работник не яде, не пие вода и не почива докато е на работа. Работи ударно ! Сам осигурява работното си облекло и ЛПС. Покрива транспортните си и др. разходи.
08:20 18.07.2016