Last news in Fakti

18 Юли, 2016 07:00 1 564 1

Дръжте се на ниво, докато сте на работното място

  • имидж-
  • уважение-
  • работното място

1. Никой не харесва клюкарите и простаците

Когато се спогаждате добре с колегите и работата върви по мед и масло, може човек да забрави че всъщност е на работното си място, а не вкъщи с приятели. Махленските шегички са недопустими при общуването с колеги. Мерете приказките си, защото често се случва така, че не ви разбират правилно. А лесно всичко достига и до ушите на шефа. Недейте да клюкарите съседите си по бюро, но и не им давайте повод да злословят на Васш гръб.

2. Научете се да работите в екип

Когато свършите своята работа и имате възможност да бъдете от полза на колега в неговите ангажименти, не се скатавайте, а му протегнете ръка. Трябва да се стараете да сте от полза, когато можете и в същото време да предразположите хората около Вас да отговорят със същото, без да изглежда така сякаш им натрисате своите задачи насила.

3. Бъдете премерени в коментарите си

Никой работодател не толерира радикалистите и тези, които си позволяват своеволия на своя глава. Стремете се да имате мнение по различните въпроси, но не се опитвайте да го налагате или то да бъде представено все едно е в противовес с интересите на фирмата и шефовете Ви. Не реагирайте остро, ако някой някога направи нещо, което не съвпада с вашите възгледи или не отговаря на очакванията ви.

4. Пазете имиджа си

Винаги изглеждайте спретнато - изкъпани и изгладени, добре наспани и усмихнати. Разбира се, че може това да не е винаги реалността, но добрият имидж е ключов на работното място. Бъдете услужливи и се отнасяйте по подходящ начин с останалите. Контролирайте какво ядете и как действията Ви се отразяват на околните.

5. Внимавайте как водите кореспонденцията и как пазите документите си

Най-лесният начин да влошите отношенията си с колега е като изпратите неподходящ имейл, защото така можете да изкажете мнение, което знаете, че той/тя не би приел/а при разговор на четири очи. Помнете обаче, че всяко изпратено от служебната поща съобщение може да стане достояние на цялата компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 036

    0 0 Отговор
    Това за офиса....
    А сега за физическия труд в производство / земеделие:
    1. Скъсвайте си г....за от работа. Поне по 12 часа.
    2. Мълчете и работете - щом имате сили за лафчета, значи не давате вичко от себе си в работата.
    3. Работете в екип - заповедите на шефа се изпълняват немедлено от всички.
    4. Добрия работник не иска увеличение на надника, изкарва по 3-4 месеца без заплата и още година на само на аванси.
    5. Добрия работник не яде, не пие вода и не почива докато е на работа. Работи ударно ! Сам осигурява работното си облекло и ЛПС. Покрива транспортните си и др. разходи.