Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 07:30 1 541 0

Дрескодът говори за престижа на компанията

  • дрескод-
  • дрехите-
  • работното място

Етикетът в облеклото на работното място зависи изцяло от естеството на нашата работата. За някои професии има строги изисквания по отношение на работното облекло: това важи в случаите, когато външният вид на служителите допринася за престижа на компанията, за която работят. Други професии позволяват по-голяма свобода.

Целта на правилния избор по отношение да дрехите е да направим добро впечатление на околните.

Предлагаме няколко общовалидни съвета, които да следвате.

1. Дрехите Ви да са чисти, добре изгладени, да нямат видими петна и да не са скъсани. Накратко – трябва да са чисти и да придават спретнат вид. Затова е добре да избирате материи, които не се мачкат.

2. При строгия дрескод, мъжете да заложат на комбинация от панталон и риза в неутрални цветове. Дрехите трябва да са съчетани по подходящ начин: тъмен панталон със светла риза или обратното.

3. Вратовръзката, тя не трябва да е нито прекалено дълга, нито прекалено къса. Тесните вратовръзки не са подходящи за офиса.

4. Ризата трябва да е добре прибрана в панталона, за предпочитане с дълъг ръкав. Никога не навивайте ръкавите. Ако ризата е с къс ръкав, забравете за комбинацията с вратовръзка.

5. Носете черни или кафяви добре почистени обувки, които не тропат, когато вървите. Изберете чорапи, които се връзват с цвета на панталона и обувките. Белите чорапи са недопустими. Що се отнася до дължината, изберете такава, при която да не се вижда гол крак нито когато сте изправени, нито когато седите.

6. Бъдете гладко избръснати и се погрижете за косата си пред да идете на работното си място

7. Жените трябва да избират дрехи, които не са твърде широки или твърде тесни. Прекалено изрязаните блузи, блузите без ръкав и тези с гол гръб не са подходящи за деловата обстановка.

8. Дамските обувки за работа трябва да са затворени, не много високи, със средна височина на токчето не повече от 4 см. Забравете за тънките токчета.

9. Чоропогащникът също е задължителен, като телесният цвят се смята за най-неутрален, а цветните модели и тези на фигурки – за неподходящи.

10. Що се отнася до аксесоарите, жените следва да избягват големите бижута и обици, а също и шапките. Татуировките и пиърсинга трябва да се прикриват, доколкото е възможно, особено ако жената работи директно с клиенти или е на ръководен пост. Тежките парфюми трябва да бъдат избягвани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА